U Klanjcu održana primopredaja novih sanitetskih vozila

lip 24, 2019 by

U Klanjcu održana primopredaja novih sanitetskih vozila

U Klanjcu je u ponedjeljak, 24. lipnja 2019. održana primopredaja četiri vozila koja je Dom zdravlja  Krapinsko – zagorske županije nabavio za Službu sanitetskog prijevoza i za potrebe Mobilnog palijativnog tima. Ključeve je uručio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, a sanitetska vozila bit će raspoređena u Ispostave Klanjec, Pregrada i Donja Stubica. Cijena jednog sanitetskog vozila iznosi 302.500 kuna, a cijena osobnog vozila za Mobilni palijativni tim je 116.000 kuna. Sveukupni iznos utrošen za kupnju tih vozila je 1.023.500 kuna, od čega je 380.000 kuna iz decentraliziranih sredstava, a Dom zdravlja Krapinsko – zagorske županije je iz vlastitih sredstava izdvojio 643.500 kuna.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako Krapinsko-zagorska županija dugi niz godina vodi odgovornu zdravstvenu politiku i gleda da oprema kojom se koriste djelatnici u zdravstvu bude što je moguće novija i modernija.
– Svako ozbiljnije ulaganje u zdravstvo je preko milijun kuna, pa tako i ovo. Nisam do kraja zadovoljan sa starošću voznog parka u Domu zdravlja, za razliku od Zavoda za hitnu medicinu, gdje smo to uspjeli svesti ispod tri godine starosti. Vjerujem da ćemo za sljedeću godinu napraviti još jedan veći investicijski ciklus kako bi kupili između šest i devet vozila, te sva vozila iznad 10 godina stavili van funkcije. Hoćemo li to uspjeti iz vlastitih decentraliziranih sredstava ili ćemo morati napraviti kraću kreditnu liniju od tri – četiri godine, sasvim je svejedno, ali ćemo zasigurno ići na tu veću investiciju, radi sigurnosti zdravstvenih djelatnika i pacijenata – naglasio je Kolar.

Primopredaji je prisustvovao i Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek  koji je rekao je da to puno znači za pacijente iz ovog kraja, posebno kad se zna da je riječ o uglavnom dosta brdovitom područje te su vožnje duge i zahtjevne pa je novo vozilo važno i za sigurnost pacijenata.

 

Related Posts

Tags

Share This