Tri velika zlata Vinariji Sever

svi 21, 2017 by

Tri velika zlata Vinariji Sever

50. jubilarni Sajam i izložba vina u Bedekovčini bio je u znaku klanječkih vinara.
Otvorila ga je Klanjčanka Mira Petrišić koja je punih 50 godina kontinuirano izlagala na ovoj najvećoj i naprestižnijoj vinskoj manifestaciji u Zagorju.
Iako je šampion ovogodišnjeg Sajma, koji se na Bedekovčanskim jezerima održao proteklog vikenda, ledena berba traminca Vinarije Bodren Borisa Drenškog, čak tri velika zlata osvojila je naša Vinarija Sever – izborna berba prosušenih bobica muškata žutog berbe 2015., izborna berba prosušenih bobica traminca također iz 2015. godine (oba vina dobila su 91 bod, kao i šampion), te kasna berba traminca iz 2015. godine s 90 bodova.

No, nisu odlično ocjenjena samo predikatna vina, već su izniman uspjeh postigla i bijela vina OPG-a Nenada Posavca i Vinarije Sever.

Nenad Posavec osvojio je 5 zlata i to za rajnski rizling, redovita berba 2015. i 2016. te chardonay, redovita berba 2015. i 2016. te redovitu berbu graševine iz 2015.
Zvonko Sever zlata je osvojio za izbornu berbu prosušenih bobica graševine, berba 2015., za Sokol, berba 2015. i redovitu berbu graševine,2016.

Srebrima su im se pridružili OPG Petrišić i Igor Jambrešić.

Da je Krapinsko-zagorska županija prepoznala važnost poticanja podizanja konkurentnosti zagorskih vina na tržištu, popularizaciji kulture pijenja i potrošnje vina te uključivanja vinske ponude u ukupnu eno-gastronomsku ponudu ovoga kraj potvrdili su predsjednik strukovne grupacije vinogradarstva i vinara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Krapina Slavko Merkaš, predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županje Vlasta Hubiciki i župan Željko Kolar.

Za ovogodišnji Sajam i izložbu prikupljeno je 138 uzoraka vina, koja su se mogla i kušati na popularnim bedekovčanskim Bajerima.

Fotografije: Radio Kaj

Related Posts

Tags

Share This