TRČI, SKOČI, BACI 2015.”

lip 6, 2015 by

TRČI, SKOČI, BACI 2015.”

Izvor: OŠ Antuna Mihanovića Klanjec

Autor: Matija Makek

Učenici osnovnih škola iz Kumrovca, Tuhlja, Klanjca i Kraljevca na Sutli tradicionalno su obilježili Svjetski dan sporta atletskim natjecanjem pod nazivom „Trči, skoči, baci – Kumrovec 2015.“

Dobra pripremljenost natjecatelja i poticajno raspoloženje na tribini pridonijeli su odličnim rezultatima i neizvjesnim borbama za pobjedničko postolje. Ovaj put oboreni su rekordi u utrkama na 300 m za učenice i 1000 m za učenike te skoku u vis za učenike.

No, nisu samo rezultati bili odlični. Raspoloženi navijači, lijepo vrijeme, duhoviti voditelj, dobro uređen stadion i rutinski odrađena organizacija ovo su natjecanje pretvorili u istinski praznik Svjetskog dan sporta.

Atletsko natjecanje „TRČI, SKOČI, BACI 2015.“ po šesti puta okupilo je najbolje atletičare osnovnih škola iz Kraljevca na Sutli, Kumrovca, Tuhlja i Klanjca. Ove godine natjecanje je prvi puta održano u poslijepodnevnim satima (16,30 sati) što je rezultiralo i većim odazivom gledatelja. Tako su roditelji, bivši učenici i ostali zainteresirani mogli doći pogledati ovo jedinstveno natjecanje kojim se obilježava Svjetski dan sporta. Četrdesetak učenika i djelatnika naše škole ove su se godine aktivno uključili u obilježavanje Dana sporta vožnjom biciklima od škole do atletskog stadiona u Kumrovcu i nazad te su na neki način obogatili ovaj događaj.

Ovogodišnje natjecanje bilo je izuzetno kvalitetno i izjednačeno, a srušena su i tri rekorda.

Natjecanje su otvorile učenice skokom u vis. Stela Bartolović potvrdila je dominaciju pobjedivši četvrtu godinu zaredom. Tom pobjedom stala je uz bok Josipi Livaković koja je također pobijedila četiri godine zaredom na 600 m. Slavlje je upotpunila Saskia Alexandra Živković osvojenim trećim mjestom. Nakon skakačica, na red su došli i učenici u istoj disciplini. Ivan Brlek (1. mjesto i novi rekord – 152 cm) i Kristijan Hercigonja (2. mjesto) nagovijestili su odličan dan za naše natjecatelje. Utrka na 300 m za učenice protekla je u potpunoj dominaciji naših učenica. Osvojene su zlatna – Marija Somek (rekord- 48,90 sek) i srebrna medalja – Ines Vlahović. U bacanju kugle ponovno medalje za našu školu- Dora Vlašić i Patrik Medija osvajaju zlatnu, a Matko Kramar srebrnu medalju. U utrkama na 600 m/ 1000 m srebrne medalje za Lanu Stanković i Marka Vuka. Već u sljedećoj disciplini, skoku u dalj, naši natjecatelji se vraćaju dobrim, starim navikama pobjeđivanja te Ana Harapin i Martin Antončić osvajaju zlatne medalje. Službeni dio natjecanja završio je utrkom na 100 m za učenice u kojoj je Petra Babić uvjerljivo osvojila zlatnu, a Ines Knezić srebrnu medalju. Natjecanje je završeno revijalnom utrkom štafeta na 4 x 200 m mješovito u kojoj je naša štafeta u sastavu Marko Vuk, Marija Somek, Ivan Brlek i Ines Vlahović pobijedila ispred štafete iz Kumrovca.

Rezultati iz pojedinačnog djela natjecanja bodovali su se i za ekipni poredak (1. mjesto donosi 8 bodova, 2. mjesto 7 bodova i tako redom do 8. mjesta koje donosi 1 bod). U obje konkurencije poredak škola je bio identičan- Klanjec prvi, Kumrovec drugi, Tuhelj treći i Kraljevec na Sutli četvrti. Bilo je to ukupno šesto slavlje naših učenica i četvrto uzastopno slavlje učenika.

Na kraju moramo spomenuti i one bez kojih ovo natjecanje ne bi bilo isto. To su učitelji Marija Kožinec, Darijo Zagvozda, Hanni Hadad i Matija Makek, ravnatelji, sponzori (Sportska zajednica KZŽ, Štefan d.o.o., Terme Tuhelj, Fast food „Pionirček“, Hostel Kumrovec), Općina Kumrovec, DVD Kumorvec te istinski sportski zaljubljenici Franjo Žlender i Alojz Makek.

Veliko hvala svima i sportski pozdrav dogodine!

 

Related Posts

Tags

Share This