Tražimo fotografije Planinarskog društva “Cesargrad”

tra 11, 2017 by

Tražimo fotografije Planinarskog društva “Cesargrad”

Hrvatsko planinarsko društvo „Cesargrad“ obilježit će u prvom tjednu svibnja visoku i nadasve vrijednu 80-tu obljetnicu svoga djelovanja.
17. travnja 1937. g. nacionalno orijentirani građani različitih zanimanja i obrazovanja predvođeni kotarskim sucem Maksimilijanom Stepincem održavaju osnivačku skupštinu Podružnice HPD kotara Klanjec u hotelu Alberta Novaka. Za predsjednika je izabran sudac Maksimilijan Stepinac, a za tajnika odvjetnik Milivoj Stahuljak. Društvo je konačno registrirano u kolovozu 1937. g.

U okviru programa obilježavanja 80. obljetnice, HPD “Cesargrad”  i Kulturni centar Klanjec priređuju dokumentarnu izložbu o povijesti klanječkog planinarstva koja će se svečano otvoriti u petak, 5. svibnja 2017. u Izložbenoj dvorani Gradske knjižnice u 18:00 sati.

Najljepše molimo sve bivše i sadašnje članove Planinarskog društva “Cesargrad”, kao i sve naše građane da nam pomognu u prikupljanju fotografija i  dokumenata za ovu izložbu. Zanimljive su nam sve fotografije Cesargrada, utvrde, krajolika i planinarskoga doma, izleti na Cesargrad i drugi planinarski izleti i susreti. Dobrodošla je i sva druga dokumentacija, stare planinarske članske iskaznice, pozivnice, plakati, također i stara planinarska oprema… 
Vjerujemo da ćete kao i uvijek do sada rado malo pretražiti stare kutije i albume i pomoći nam u organizaciji ove izložbe. Sve zanimljivo što pronađete ili možda znate nekoga tko bi mogao imati nešto iz povijesti našeg planinarskog društva, možete donijeti u Kulturni centar Klanjec do 25. travnja ili kontaktirati Snježanu Horvatin na mob. 098 460 247.
Unaprijed se zahvaljujemo na suradnji i veselimo novoj klanječkoj izložbi koju ćemo napraviti s vama!
 

Related Posts

Tags

Share This