TRADICIONALNI GRADSKI BOŽIĆNI KONCERT

pro 27, 2012 by

TRADICIONALNI GRADSKI BOŽIĆNI KONCERT

Tradicionalni klanječki božićni koncert održan prošle subote u sportskoj dvorani Osnovne škole Antuna Mihanovića naišao je na odličan odjek kod publike. Raznolik program u kojem je bilo mjesta i za klasičnu glazbu, ali i neke od najpopularnijih folklornih, zabavnih, tamburaških i rock skladbi oduševio je klanječku publiku koja je snažnim pljeskom pa čak i uzvicima odobravanja nagradila izvođače.
Koncert su, kao i svake godine, priredili Grad Klanjec i Kulturno-umjetničko društvo “Antun Mihanović” ugostivši glazbene amatere iz Klanjca, Kumrovca te glazbene goste. Na žalost, zbog smrtnog slučaja izostali su pjevači KUD-a “Naša lipa” iz Tuhlja.
Ovogodišnji koncert započeo je veselom polkom Dvorskih plesova, koju je i publika nagradila glasnim pljeskom. Posebnu draž ovogodišnjem koncertom svojom izvedbom međimurskih pjesama i plesova dala je folklorna grupa Osnovne škole Antuna Mihanovića. Teško je reći da li je mlade folklorašice, koje je uvježbala Melita Ulama, bilo ljepše vidjeti ili čuti u njihovom izvrsnom nastupu.
Svojim prekrasnim glasom još jednom je oduševila mlada Klanjčanka Lucija Jelušić, za koju se s pravom može reći da je očekuje blistava glazbena karijera, a izvedbom jedne od najljepših božićnih pjesama te arijom Rusalke iz Dvoržakove istoimene opere sopranistica Josipa Lončar doživjela je ovacije publike.
Dečli iz Zipke, koje smo na božićnom koncertu očekivali s nekim od tradicionalnih pučkih napjeva, odlučili su publici prirediti malo glazbeno iznenađenje.
Gost koncerta bio je i mladi Antonio Pernjek, pobjednik ovogodišnjeg festivala “Raspjevano sunce”, koji je uz izvedbu pobjedničke skladbe, pokazao i svoje umijeće na harmonici. Po prvi puta, zahvaljujući suradnji s Davorom Mirićem, na klanječkom božićnom koncertu zapjevala je Gordana Ivanjek, jedna od najpopularnijih zagorskih pjevačica, a uvijek odlično primljeni kod publike bili su i ove godine članovi Tamburaškog sastava “Ekipa” sa svoje dvije autorske skladbe.
S romantičnim i nostalgičnim skladbama u vrijeme gramofonskih ploča vratio nas je na trenutak VIS Vrijeme vinila. Riječ je o glazbenoj suradnji Igora Siročića i prijatelja glazbenika koji su na pozornicu koncerta donijeli i zvuk rocka. Široki osmjeh na licima mogao se vidjeti za vrijeme nastupa Ivan Benca i Branka Grebličkog Venteka s kojima je publika naravno i vrlo rado zapjevala.
Uz još jednu polku i mazurku koju su izveli Dvorski plesovi, ovogodišnje iznenađenje bio je valcer koji su uz TS “Ekipu” na pozornici otplesale plesačice i plesači KUD-a “Antun Mihanović”  s posjetiteljima koncerta. Bilo je lijepo vidjeti punu veliku pozornicu u sportskoj dvorani na kojoj su se u plesnom ritmu zavrtjeli Nikola Filko,  Snježana Ivek, Damir Vajdić, Josip Bartolović, Tomica Ricijaš, Branka Golubić, Stela Mlinarić, Gordana Novosel, Biserka Kušanić, Sekica Filko i Branko Zgorelec.
U opuštenoj i veseloj atmosferi ovogodišnji božićni koncert u Klanjcu vodili su Snježana Ricijaš i Ivan Benc.
Na kraju je tradicionalnu božićno-novogodišnju čestitku građankama i građanima Klanjca te brojnim gostima uputio dobro rasploženi gradonačelnik Grada Klanjca Željko Kolar.
Organizatori koncerta zahvalili su i svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju ovog velikog glazbenog druženja. Suorganizatoru i pokrovitelju Gradu Klanjcu, vrijednim djelatnicima gradskog Komunalnog pogona,  “Zelenjaku” i “Zelenjak-plinu”, DVD-u Klanjec, klanječkoj Osnovnoj školi te Osnovnoj školi Lijepa naša Tuhelj koja je posudila opremu, Gradskoj knjižnici i Eko udruzi “Japica”  za dekoraciju dvorane te tehničkoj ekipi Radija Kaj koja je radila rasvjetu i ozvučenje.
Koncert je završio u odličnoj atmosferi s pjesmom Sretan Božić svakome koju su uz “Vrijeme vinila” otpjevali svi izvođači uz veliku pomoć okupljene publike koja im se rado i glasno pridružila.
Ugodno predblagdansko druženje nastavljeno je u prisustvu svih izvođača i nikad brojnijih sugrađana u velikoj gradskoj dvorani na tradicionalnom božićno-novogodišnjem domjenku.
Bila je to, uistinu, prekrasna večer u Klanjcu i najljepša božićna čestitka.

Related Posts

Tags

Share This