Odlično posjećen ovogodišnji Božićni sajam

pro 16, 2013 by

Odlično posjećen ovogodišnji Božićni sajam

U sklopu manifestacije «BLAGDANI U KLANJCU», u subotu, 14. prosinca od 9,00 do 14,00 sati u Velikoj Dvorani grada Klanjca održan je još jedan tradicionalni klanječki Božićni sajam.
Organizatori sajma bili su Turistička zajednica grada i Kulturni centar Klanjec, uz koordinatoricu Paulu Kosić,  a svojom se predblagdanskom ponudom predstavilo dvadesetak izlagača.
Dobro posjećen sajam adventskih i prigodnih blagdanskih proizvoda ponudio je Klanjčanima i posjetiteljima veliki izbor božićnih dekoracija i ukrasa, raznih sitnih poklona, nakita, meda i proizvoda od meda, domaće zimnice te gurmanskih božićnih užitaka, osobito slastica. U sajamskoj ponudi naglasak je i ove godine stavljen na tradicijske ukrase i rukotvorine. Tako je Turistička zajednica grada Klanjca raspisala natječaj za najljepši klanječki ručno rađeni božićni ukras, a pristiglim radovima ukrašeno je božićno drvce.
Žiri u kojem su bile Marija Medija, Josipa Zanoški i Vlatka Matečić imao je težak zadatak odabrati najuspješnije među dvadesetak sudionika. Prema njihovoj ocjeni najljepši božićni ukras napravila je Marija Antolić, drugu nagradu osvojila je Udruga Sv. Ana iz Lobora, dok je treće mjesto pripalo Vesni Žlender. Inače, Vesna Žlender vodila je i kreativnu radionicu za djecu na kojoj su se izrađivali tradicijski ukrasi od krep papira. Posjetitelji sajma svojim su glasovima odlučili da je najljepši božićni ukras onaj Ivane Šoštar.
Lijepe nagrade osigurali su sponzori sajma- Trgovina Županić, Mesnice Borošak, Pekarna Veronika, Frizerski studio Mirjana, Pčelarsko društvo “Kvirin Broz” i TZG Klanjec, a najuspješnijim sudionicama uručio ih je klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek.

Posebnost ovogodišnjeg sajma bio je i prigodni program uz koji su Mihalea i Roko, polaznici Dječjeg vrtića “Kesten” uz pomoć klanječkog gradonačelnika zapalili treću adventsku svijeću na županijskom adventskom vijencu.
Prva svijeća tradicionalno je i ove godine zapaljena u Humu na Sutli, druga u Krapini uz blagdan sv. Nikole, dok će se posljednja svijeća upaliti zadnje nedjelje adventa u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Najmlađi Klanjčani, oni iz Dječjeg vrtića „Kesten“, brižno će čuvati njezin simbolični plamen u svom malom vrtiću tijekom idućeg tjedna. Uz njih, na sajmu su nastupili i plesači iz Glazbeno-plesnog studija „Ritam“ te mažoretkinje iz Dubrovčana.

Za dobru i veselu predblagdansku atmosferu pobrinuo se poznati tamburaški sastav „Vinski brati“, a Športsko ribolovno društvo „Sutla“ posjetitelje Božićnog sajma u Klanjcu iznenadilo je svojim fiš paprikašom. Posjetitelji su sajam iskoristili i kako bi s prijateljima i susjedima popili subotnju kavicu ili se ugrijali kuhanim vinom koje je na sajmu ponudio Caffe bar “Galerija”.

Related Posts

Tags

Share This