TRADICIONALNA SPORTSKA DOGAĐANJA UZ DAN GRADA

svi 7, 2012 by

TRADICIONALNA SPORTSKA DOGAĐANJA UZ DAN GRADA

Klanječke sportske udruge tradicionalno se  rado uključuju u program Dana grada Klanjca pa je tako bilo i ove godine.

Tako je u subotu, 5. svibnja 2012. već od 7,00 sati ujutro Športsko ribolovno društvo “Sutla” Klanjec bilo odličnim domaćinom ribičkog natjecanja u čast pok. ing. Anđelka Peteka Paje. Tradicionalni Pajin memorijal okupio je na Pepinoj grabi u Drašama čak devet ekipa s 27 natjecatelja.  Natjecalo se u tri sektora, a najbolji rezultat i pobjedu odnijela je ekipa SRD Zaprešić. Drugo mjesto pripalo je ribičima Plive iz Savskog Marofa, dok su treći bili članovi SRD Zabok.

Na Otvorenom turniru u gađanju zračnom puškom kojeg je u subotu poslijepodne organiziralo SD “Predionica” svoje dobro oko i sigurnu ruku okušalo je osam prijavljenih ekipa. Gađale su se dvije serije od po pet metaka, a najuspješnija je bila ekipa Policijske postaje Klanjec s pogođena 204 kruga. Drugo mjesto sa 179 krugova osvojila je ekipa Vinogradarskog gospodarstva “Trs”, a za treće mjesto 169 krugova pogodila je ekipa Elektre Klanjec.
Uz njih na turniru su sudjelovale i ekipe Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec, Grada Klanjca, Zelenjak – plina, DVD-a Rakovec i DVD-a Klanjec.
Najbolji pojedinac bio je Siniša Bartolović iz ekipe PP Klanjec s postignutih 75 krugova, drugo mjesto pripalo je gradonačelniku Željku Kolaru iz ekipe Grada sa 69 krugova , dok je treći s istim brojem bodova, ali lošijom drugom serijom bio predstavnik obrtnika Nikola Ulama.

Subotnja večer bila je pak rezervirana za brzopotezni šahovki turnir Šahovskog kluba “Zelenjak” Klanjec koji je održan u prostoru Lovačkog doma.
Među 38 igrača slavio je  prvokategornik Zlatko Svrtan iz Konjščine, član Gaja iz Mača koji je u 13 kola skupio 11 bodova. Drugi i treći sa po 9,5 bodova su Oroslavčani Dalibor Babić i Stjepan Tišljar, četvrti je domaćin Dragutin Kojić sa 9, a slijede sa po 8,5 bodova Zlatko Vlahović (Zelenjak), Stjepan Tršinski (Polet Zabok) i Zoran Zelenika (Straža).

Related Posts

Tags

Share This