Tradicionalna Obrtnička noć MUO Klanjec

velj 23, 2015 by

Tradicionalna Obrtnička noć MUO Klanjec

Međuopćinsko udruženje obrtnika Klanjec priredilo je u subotu, 21. veljače 2015. još jednu tradicionalnu Obrtničku noć. Više od stotinjak obrtnika iz klanječkog kraja i njihovih gostiju okupilo se u restoranu “Zelenjak” u Risvici.
Na prigodnoj svečanosti kojom svake godine započinje Obrtnička noć, predsjednik MUO Klanjec Mladen Županić osvrnuo se na rad Udruženja u protekloj godini.  Iza djelovanja MOU Klanjec u 2014. brojne su aktivnosti koje su prvenstveno bile usmjerene ka pravodobnom informiranju članstva o zakonskoj regulativi vezanoj uz obrtništvo te o svemu ostalom što je tijekom godine moglo biti korisno i dobrodošlo obrtnicima u njihovom svakodnevnom radu. Posebnu pažnju Udruženje je i prošle godinu posvetilo i brojnim društvenim i rekreativnim aktivnostima koje okupljaju njihove članove.
Obrtnike su pozdravili, a u svojim pozdravnim riječima istaknuli i neke pozitivne pomake koji bi mogli biti najava boljih vremena za hrvatsko gospodarstvo, predsjednik OK KZŽ Davor Pleško, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, dok je župan Željko Kolar posebno istaknuo ohrabrujuće brojke kada je riječ o gospodarskom oporavku u Krapinsko-zagorskoj županiji. Župan je iskoristio ovu prigodu i da pozove obrtnike, članove MUO Klanjec da se svakako odazovu prezentaciji Programa poticanja poduzetništva i obrta za 2015. godinu pod nazivom „PODUZETNIČKI IMPULS“ koju organiziraju Zagorska razvojna agencija d.o.o., Krapinsko-zagorska županija, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina i Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta te da iskoriste povoljne uvjete iz ovog programa.

Bila je ovo i tradicionalno prigoda za dodjelu ovogodišnje diploma za promicanje obrtničke struke u 2014. godini te doprinos radu Udruženja te priznanja jubilarcima.

Dobitnici ovogodišnjih javnih priznanja Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec su:

KRUNO KRČELIĆ – za rad u tijelima udruženja i promicanje obrtničke struke u 2014. godini

DRAGO PREGLEJ – za rad u tijelima udruženja i promicanje obrtničke struke u 2014. godini

SREČKO IVEKOVIĆ – za rad u tijelima udruženja i promicanje obrtničke struke u 2014. godini

IVICA LUNKO – za postignute uspjehe u obrtu i promicanje obrtničke struke u 2014. godini

IVICA POGAČIĆ – za postignute uspjehe u obrtu i promicanje obrtničke struke u 2014. godini

ŽELJKO KATANČIĆ – za postignute uspjehe u obrtu i promicanje obrtničke struke u 2014. godini

ROBERT ŠPLAJT – za sudjelovanje u rekreativnim aktivnostima i promicanje obrtničke struke u 2014. godini

NIKOLA ULAMA – za sudjelovanje u rekreativnim aktivnostima i promicanje obrtničke struke u 2014. godini

PRIZNANJE za 45 godina obiteljskog ugostiteljskog obrta dodijeljeno je OBITELJI ŠOBAN iz Klanjca.

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije dodijelila je priznanja ovogodišnjim jubilarcima: 

Za 20 godina uspješnog vođenja obrta: DUBRAVKU GAŠPARU , DAMIRU ŠOBANU i Obrtu za trgovinu na veliko i malo i ugostiteljstvo „ZAGOREC“.

Za 25 godina uspješnog vođenja obrta: „CVJEĆARNI IVANČICA“ , ZVONIMIRU BOROŠAKU i DRAGUTINU ULAMI

Te za 40 godina uspješnog vođenja obrta SREČKU IVEKOVIĆU.

U ugodnoj i opuštenoj atmosferi obrtnici i njihovi gosti uživali su u zajedničkom godišnjem druženju do kasno u noć. U večeri ispunjenoj plesom uz Grafiti band, gost iznenađenja bio je Mladen Medak Gaga koji je svojim humorističnim programom i kantautorskim skladbama obrtnike i njihove goste nasmijao do suza.

Related Posts

Tags

Share This