Svijeće i cvijeće za naše preminule

lis 31, 2018 by

Svijeće i cvijeće za naše preminule

Dan uoči blagdana Svih Svetih grobove znamenitih Klanjčana u ime Grada Klanjca obišli su te zapalili svijeće gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek, predsjednik Gradskog vijeća Mirko Lunko i potpredsjednici Igor Jambrešić i Mladen Županić,  zamjenik gradonačelnika Zvonko Sever, kapelan klanječke župe p. Drago Brglez i Snježana Horvatin iz Kulturnog centra Klanjec.
Uz prigodnu riječ, molitvu i blagoslov obišli su grobove pjesnika Antun Mihanovića, slikara Otona Ivekovića i antifašiste Krste Ivekovića u Spomen parku, dok su u parku Galerije Augustinčić posjetili grob Antuna Augustinčića i supruge mu Nade Mikačić. 
Zapalili su svijeće za sve poginule hrvatske branitelje te preminule sugrađane ispred glavnog križa na gradskom groblju u Klanjcu te na groblju kod kapele sv. Filipa i Jakova u Letovčanu Tomaševečkom u znak sjećanja na pokojne članove naših obitelji, susjeda, prijatelja koji su ugradili dio svoje dobrote, ljubavi i osjećaja pripadnosti u život našega grada.
Na klanječkom gradskom groblju obišli su i grob preminulih franjevaca te gđe Smiljke Rožić koja je Gradu Klanjcu i klanječkoj župi u nasljedstvo ostavila kuću u Zagrebu.

Related Posts

Tags

Share This