Svijeće i cvijeće za naše preminule uz blagdan Svih svetih

lis 31, 2019 by

Svijeće i cvijeće za naše preminule uz blagdan Svih svetih

Dan uoči blagdana Svih Svetih grobove znamenitih Klanjčana u ime Grada Klanjca obišli su te zapalili svijeće i položili cvijeće gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek, predsjednik Gradskog vijeća Mirko Lunko, potpredsjednik Igor Jambrešić i zamjenik gradonačelnika Zvonko Sever, kapelan klanječke župe p. Drago Brglez,  a pridružili su im se i predsjednik Ogranka Matice hrvatske Nikola Benković, potpredsjednik Marijan Pleško, Vitomir Zamuda i Snježana Horvatin iz Kulturnog centra Klanjec. 

Uz prigodnu riječ, molitvu i blagoslov obišli su grobove pjesnika Antun Mihanovića, slikara Otona Ivekovića i antifašiste Krste Ivekovića u Spomen parku znamenitih Kalnjčana, dok su u parku Galerije Augustinčić posjetili grob Antuna Augustinčića i supruge mu Nade Mikačić. 
Zapalili su svijeće za sve poginule hrvatske branitelje te preminule sugrađane ispred glavnog križa na gradskom groblju u Klanjcu te na groblju sv. Filipa i Jakova u Letovčanu Tomaševečkom u znak sjećanja na pokojne članove naših obitelji, susjeda, prijatelja koji su ugradili dio svoje dobrote, ljubavi i osjećaja pripadnosti u život našega grada.
Na klanječkom gradskom groblju obišli su i grob preminulih franjevaca te gđe Smiljke Rožić koja je Gradu Klanjcu i klanječkoj župi u nasljedstvo ostavila kuću u Zagrebu, dok su članovi Ogranka Matice hrvatske zapalili svijeće na grobovima svojih preminulih članova.

Raspored svetih misa ovaj tjedan:

SVI SVETI: U Klanjcu je misa u 8,00 sati,  a misa u 11,00 sati bit će na gradskom groblju u Dolu Klanječkom za sve naše pokojne.

U Lučelnici nema mise.

Na groblju Sv. Filip misa i molitva za sve pokojne bit će u 15,00 sati.

DUŠNI DAN: Mise su u župnoj crkvi u 8,00 i 18,00. U Lučelnici je misa u 8,00 sati.

 

Related Posts

Tags

Share This