SVEČANOST UZ DAN DRŽAVNOSTI

srp 1, 2013 by

SVEČANOST UZ DAN DRŽAVNOSTI

Dan državnosti prigodnom su svečanošću u Zelenjaku obilježili Krapinsko-zagorska županija, Grad Klanjec, Općine Tuhelj, Kumrovec, Zagorska Sela i Kraljevec na Sutli te braniteljske udruge. Ispred spomenika Lijepoj našoj delegacije su položile cvijeće i zapalile svijeće, a u ime Grada Klanjca to su učinili gradonačelnik Zlatko Brlek, predsjednik Gradskog vijeća Božidar Gorup i zamjenik gradonačelnika Zvonko Sever, odavši tako počast svim zaslužnima za samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.
Uvodnim pozdravom prisutnima se u ime domaćina, Općine Kumrovec, obratio predsjednik Općinskog vijeća Srečko Blažičko, a nakon kratkog izlaganja moderatorice Snježane Ricijaš o značaju Dana državnosti za hrvatski narod danas, obratio se prigodnim riječima i župan Željko Kolar. “Hrvatski branitelji izborili su se za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, a na nama je da osiguramo budućnost, školovanje i posao našoj djeci, da osiguramo našim umirovljenicima bezbrižnu starost, da dignemo rad institucija na jednu višu razinu, da postanemo još bolja država, da smo demokratski, solidarni, da znamo cijeniti prave vrijednosti. To je država za koju su se borili svi hrvatski branitelji i za kakvu bih ja želio da nastupa u Europskoj uniji.”, poručio je okupljenima župan uz čestitke povodom Dana državnosti.
Svečanost je završena nastupom puhačkog orkestra “Lipa” iz Tuhlja.

U večernjim satima gradonačelnik Zlatko Brlek prisustvovao je na poziv predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića svečanosti koja je povodom Dana državnosti održana u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Related Posts

Tags

Share This