Svečanost primopredaje vatrogasnog vozila

svi 12, 2014 by

Svečanost primopredaje vatrogasnog vozila

Otvaranje ovogodišnje manifestacije “Dobro je, klanječko je” pripalo je klanječkim vatrogascima i maloj, prigodnoj svečanosti primopredaje i blagoslova novog vatrogasnog vozila DVD-a Klanjec.
Nakon smotre svih vatrogasnih vozila Vatrogasne zajednice grada Klanjca u kojoj su sudjelovali DVD Gredice, Klanjec, Lučelnica i Rakovec ispred pozornice na Trgu Antuna Mihanovića stiglo je i novo vatrogasno vozilo.

Nazočne političke i vatrogasne dužnosnike te građane Klanjca pozdravio je na početku predsjednik DVD-a Klanjec Slavko Zamuda, a zatim se okupljenima obratio i glavni vatrogasni zapovjednik u Republici Hrvatskoj te izaslanik Državne uprave za zaštitu i spašavanje Slavko Tucaković. Zaželjevši klanječkim vatrogascima da što manje upotrebljavaju novi kamion, predao je ključeve predsjedniku DVD-a. Inače, Državna uprava za zaštitu i spašavanje dobrim je dijelom sufinancirala nabavku ovog vozila.
Ključevi su nakon toga završili u rukama zapovjednika Igora Malusa te vozača koji je otprve zapalio novo vozilo te se na trgu, na veliko zadovoljstvo okupljene djece, oglasila sirena.
Vozilo je blagoslovio, uz molitvu vatrogasaca i građana, p. Danijel Maljur, kapelan u klanječkoj župi.
Puno sreće vatrogascima zaželio je i župan Željko Kolar, od kojeg je potekla inicijativa za nabavkom novog vozila, a koju je naslijedio i uspješno nastavio gradonačelnik Zlatko Brlek.

Related Posts

Tags

Share This