Svečanost povodom Dana grada Klanjca

svi 9, 2017 by

Svečanost povodom Dana grada Klanjca

Na blagdan sv. Florijana, u četvrtak, 4. svibnja 2017., i to nakon što je položen vijenac i zapaljene svijeće za poginule hrvatske branitelje i preminule sugrađane kod centralnog križa na gradskom groblju, u velikoj gradskoj dvorani održana je središnja svečanost obilježavanja ovogodišnjeg Dana grada Klanjca.
U prisustvu župana Željka Kolara i njegovih zamjenika Jasne Petek i Anđelka Ferek-Jambreka, predsjednice Skupštine KZŽ Vlaste Hubicki, gradonačelnika i načelnika zagorskih gradova i općina, bratskog grada Wilamowice ravnatelja županijskih i gradskih ustanova, direktora poduzeća, gradskih vijećnika u prošlom mandatu te predstavnika klanječkih udruga i građana, Klanjčani su se osvrnuli na godinu iza sebe. U kratkom dokumentarnom filmu spomenuti su mnogobrojni događaji koji su obilježili razdoblje između dva Dana grada. Od gospodarskih ulaganja, radova na izgradnji i uređenju komunalne infrastrukture, socijalnih programa, potporama predškolskom i osnovnoškolskom obrazovanju d brojnih društvenih i kulturnih događanja.
Gradonačelnik Zlatko Brlek u svom je obraćanju istaknuo je kako je Klanjec apsolutni rekorderom među hrvatskim gradovima po smanjenju nezaposlenosti, kako dvoje zainteresiranih ulagače čeka ishođenje građevinske dozvole za ulaganje od 10 milijuna EURA u Poslovnu zonu Lepoglavec II koje bi trebalo donijeti novih četrdesetak radnih mjesta te planove za izgradnju reciklažnog dvorišta, izgradnju vrtića te projekt za širokopojasni internet. Na kraju se zahvalio brojnim suradnicima, gradskim vijećnicima i članovima udruga te čestitao dobitnicima priznanja.
Ivan Hanžek, ispred prisutnih gradonačelnika i načelnika, uz čestitku za Dan grada, prisjetio se Klanjca od prije nekoliko desetljeća te istaknuo broje promjene koje su vidljive, a jednako tako to je istaknuo i zamjenik gradonačelnika poljskih Wilamowica Stanislaw Gawlik koji je primijetio da mu svake godine kada dođe Klanjec izgleda uređeniji i dočeka ga nešto novo. Vlasta Hubicki naglasila je osobitosti Klanjca kao posebno šarmantnog gradića.
– Svi se mi iz javnog života trudimo osigurati uvjete da po našim bregima ne fijuče samo vjetar i smrzavaju se nasadi, nego da se i dalje „koturaju“ djeca. Zato sam zadovoljna što mi Zagorci više nemamo zagorski jal, Krapinsko-zagorska županija, svi naši ruralni gradići i sve naše općine razvijaju se na temeljima tradicije i poštovanja prema svim našim različitostima – rekla je Vlasta Hubicki,
Župan Željko Kolar istaknuo je kako je Klanjec doživio zamah kakvog nije bilo u zadnjih pedeset godina, ako se izuzmu godine gradnje Predionice i zagorske magistrale.
–Za ovakve odlične rezultate bila je potrebna izuzetna energija i trud te mogu objektivno reći da je Zlatkov mandat bolji od mojeg prije četiri godine. Drago mi je da je Krapinsko-zagorska županija, kao i u svim ostalim općinama i gradovima, svojim investicijama i aktivnostima pomagala da se grad dobro razvija. Zahvaljujem i Gradu na ulaganju u škole, što nije njegova izravna nadležnost, a drago mi je da smo našom sinergijom zajedno s Općinom Velikom Trgovišće uspjeli riješiti i logopeda za djecu – rekao je župan Željko Kolar
Na svečanosti su uručena ovogodišnja priznanja Grada Klanjca. Odlukom gradonačelnika dobitnici Zahvalnice za svoj nesebičan rad i doprinos u razvoju i unapređenju društvenog života Grada Klanjca su Ivica Hrbud, Matija Makek, Dragutin Štih te učenica Dora Vlašić.
Povelja za veliko zalaganje u radu i ostvarene rezultate u podizanju ugleda i razvitku Grada Klanjca dodijeljena je Katici Kantura, Ljerki Narančik-Gurović, Regionalnoj energetskoj agenciji sjeverozapadne Hrvatske i Društvu vinogradara, vinara i ljubitelja dobrog vina „Antun Mihanović“ Klanjec.
Najviše gradsko priznanje, Plaketu Grada Klanjca za veliki doprinos razvoju Grada Klanjca ove su godine dobili klanječki jubilarci – HPD „Cesargrad“ povodm 80. godišnjice rada i DVD „Mihanović“ Gredice za 90. obljetnicu neprekidnog djelovanja. U ime nagrađenih zahvalio se dr.sc. Julije Domac.
U glazbenom dijelu programa nastupili su Filip Meštrović i Tomislav Goluban koji su oduševili goste svojim instrumentalnim izvedbama.
Inače, uzvanike i goste dočekala je preuređena gradska dvorana koja je uz uređeni novi pod, rekonstruirano grijanje, sada opremljena i odgovarajućom opremom- scenskim zavjesama, rasvjetom, ozvučenjem i opremom za projekcije.

Related Posts

Tags

Share This