SVEČANOST DODJELE PJESNIČKE NAGRADE “ANTUN MIHANOVIĆ”

lip 18, 2013 by

SVEČANOST DODJELE PJESNIČKE NAGRADE “ANTUN MIHANOVIĆ”

U okviru ovogodišnjih Dana Antuna Mihanovića u Klanjcu je dodijeljena još jedna, sedma po redu, Pjesnička nagrada “Antun Mihanović” za domoljubnu poeziju učenika osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije. Pokrovitelj svečanosti dodjele i ove je godina bila Krapinsko-zagorska županija, a domaćin i organizator Gradska knjižnica i čitaonica “Antun Mihanović” Klanjec.
Na raspisani natječaj pristiglo je ove godine pravo mnoštvo radova učenika iz zagorskih osnovnih škola, a svoje su pjesme poslali i učenici Srednje škole Oroslavje, Gimnazije A.G. Matoš i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i tekstil Zabok. Stručno povjerenstvo u kojem su ove godine bili Sekica Filko, Barbara Bogović i Snježana Ricijaš imalo je težak posao između velikog broja uspješnih pjesničkih ostvarenja odabrati najbolje.

U kategoriji učenika osnovnih škola prvu nagradu osvojio je Ivan Novosel, učenik 8. razreda Osnovne škole Oroslavje za pjesmu Jorgovan. Ove su godine dodijeljene dvije druge nagrade  i to Marti Sambolić, učenici OŠ Vladimira Nazora Budinščina za pjesmu Tu sem doma i Ani Bolfek, učenici 6. razreda OŠ Antuna Mihanovića Petrovsko za pjesmu Tu moje Zagorje diši.
Treću nagradu osvojio je Bruno Fink, učenik 3. razreda Osnovne škole Antuna Mihanovića Klanjec s pjesmom Polukni – podukni.

Između malog broja radova naših srednjoškolaca Povjerenstvo je izabralo samo jedan pjesnički uradak i nagradilo ga prvim mjestom. Riječ je o pjesmi Špancir Liepom našom čija je autorica prošlogodišnja pobjednica ovog natječaja Lea Hlad, učenica 3. razreda Srednje škole Oroslavje.

Nagrade i priznanja najuspješnijim mladim pjesnicima uručili su zamjenica župana Jasna Petek i gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek, a pjesme su čitali sami autori.
Gradska knjižnica Klanjec i ove je godine izdala prigodnu publikaciju u kojoj su objavljene nagrađene pjesme.
Vrlo lijep program tradicionalno su pripremili učenici klanječke Osnovne škole Antuna Mihanovića. Učenici dodatne nastave iz povijesti predstavili su svoj projekt Priča o himni, a članovi folkorne grupe izveli su pjesme i plesove Međimurja.

Related Posts

Tags

Share This