Još jedan uspješan pjesnički natječaj za domoljubnu poeziju

lip 22, 2022 by

Još jedan uspješan pjesnički natječaj za domoljubnu poeziju

Ovogodišnji pjesnički natječaj „Antun Mihanović“ za domoljubnu poeziju učenika osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije bio je šesnaesti po redu, a organizatori, Gradska knjižnica i Grad Klanjec, bili su izuzetno radosni što su nagrađene pjesnike mogli po prvi put ugostiti u Spomen parku znamenitih Klanjčana te ujedno promovirati i mali amfiteatar koji je u parku izgrađen upravo za ovakve prigode.
Mlade zagorske pjesnike, njihove mentore i roditelje pozdravila je na početku ravnateljica Gradske knjižnice Maja Vukina Bogović,  a u ime pokrovitelja čestitali su im Mirjana Smičić Slovenec, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu KZŽ i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek.
Ovogodišnji pjesnički natječaj brojem pristiglih radova ponovno je nadmašio sva očekivanja organizatora. Prijavilo se 11 škola, 96 učenika, 20 mentora i pristiglo je čak 115 radova.

Stručno povjerenstvo i ove godine bilo je u sastavu Branka Tuđa Kanceljak, Ljubica Ribić i Marija Hlebec i imalo je težak, ali lijep posao odabira najuspješnijih pjesničkih ostvarenja mladih autora.

U kategoriji nižih razreda osnovnih škola prvu nagradu osvojila je Tena Škvorc za pjesmu Pahuljice, OŠ Josipa Broza Kumrovec, mentorica Marica Lojen.

Druga nagrada otišla je u ruke  Eme Harapin iz 1. razreda OŠ Antuna Mihanovića Klanjec, PŠ Lučelnica, mentorica Mira Petek, za pjesmu Proljetna sličica

Treću nagradu osvojila je Klara Kralj, OŠ Antuna Mihanovića Klanjec, mentorica Dubravka Jelušić, za pjesmu Čovek koji je bil dober z rečima.

U kategoriji viših razreda osnovnih škola prvonagrađena je pjesma Hrast Marte Haramustek OŠ Oroslavje, mentorica Vesnica Kantoci, drugu nagradu osvojio je Mihael Preglej, 6. razred, OŠ Josipa Broza Kumrovec, mentorica Marica Lojen za Pjesma Ni ga za fčakati, a treću Neva Dragčević s pjesmom Zagorska reč, OŠ Krapinske Toplice, mentorica Mira Korbar.

Posebno draga kategorija organizatorima ovog natječaja svakako je ona za učenike s posebnim potrebama. U ovoj kategoriji prvu nagradu osvojio je Božidar Antonio Hrgetić za pjesmu Jena zimska slikica, dok je drugonagrađeni Ivan Kurelja za pjesmu Otec v tuđini.Oboje su učenici OŠ Oroslavje, a mentorica im je Vesnica Kantoci.
Dodijeljene su dvije treća nagrada i to Teni Bezik iz OŠ Oroslavje za pjesmu Moje sele, mentorica Vesnica Kantoci i Ivoni Knezić iz OŠ Antuna Mihanovića Klanjec, mentorica Dragica Gajšak, za Šetnju Klanjcem.

U srednjoškolskoj kategoriji pristigli su radovi iz Srednje škole Oroslavje i to autorice Magdalene Blagec. Ova mlada i vrlo uspješna pjesnikinja sa svojom mentoricom Marijom Ubrekić ostala je vjerna ovom natječaju i godišnjem susretu u Klanjcu, a uručeno joj je posebno priznanje za pjesmu Stubička kotlina.

Nagrađene pjesme čitali su sami autori, a svi radovi pristigli na natječaj objavljeni su u Zborniku koji su ilustrirali članovi LU Oton Iveković Klanjec.

Kao i svake godine, vrlo lijepi glazbeni program pripremili su mali i veliki pjevački zbor klanječke škole, vokalna skupina i solistica Ellen Bogović s učiteljicom Danijelom Stanišak. 

Hvala svima na suradnji i sudjelovanju!

 

Related Posts

Tags

Share This