SVEČANO OTVORENA KLANJEČKA PELNICA

svi 11, 2010 by

SVEČANO OTVORENA KLANJEČKA PELNICA

Središnji dio ovogodišnje proslave Dana grada Klanjca bila je svečanost otvorenje “Klanječke pelnice”, vinoteke i kušaonice vina i meda u podrumu zgrade Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec.  Klanječka pelnica otvorena je u četvrtak, 6. svibnja 2010. i to neposredno nakon Svečane sjednice Gradskog vijeća. Više od stotinjak uzvanika i gostiju okupilo se kako bi prisustvovalo rezanju vrpce, a taj simbolični čin pripao je gradonačelniku Klanjca Željku Kolaru i predsjedniku Međuopćinskog udruženja obrtnika Mladenu Županiću.
Ovaj zajednički projekt realizirali su Grad Klanjec, Turistička zajednica grada Klanjca, Udruga vinara “Antun Mihanović” Klanjec i Međuopćinsko udruženje obrtnika Klanjec kao vlasnik prostora i voditelj cijelog projekta.
U uređenje podruma u zgradi nekadašnje Erdödyjeve kurije, kulturnom dobru pod zaštitom Ministarstva kulture ,uloženo je oko 800.000 kuna, a svečanost otvaranja bila je i prilika da se uruče zahvalnice mnogobrojnim donatorima.
Otvaranjem “Klanječke pelnice”

hout prescription'>buy viagra without prescription

Klanjec je dobio jedan reprezentativni višenamjenski prostor  za različita događanja, no prvenstveno novi turistički sadržaj u kojem će posjetitelji moći uživati u vrhunskim vinima šestorice klanječkih vinara te gastronomskoj ponudi klanječkog kraja. U okviru vinoteke uređena je i suvenirnica.  Na samoj svečanosti tijek realizacije cijelog projekta prigodnom prezentacijom okupljenim gostima predstavio je Mladen Županić, predsjednik klanječkih obrtnika i voditelj radova. Nakon što su uručene zahvalnice onima koji su prepoznali važnost otvaranja klanječke vinoteke, u glazbenom dijelu programa  nastupili su Josipa Lončar i tamburaški sastav “Zelenjak” .
na kraju svečanost novootvorenu “Klanječku pelnicu” blagoslovio je župnik p. Franjo Jesenović.
Iako su domaćini otvaranje Pelnice željeli sa svojim gostima proslaviti na vrtnoj zabavi u dvorištu pored vinoteke, vrijeme im nije bilo blagonaklono, pa se domjenak u dobroj i opuštenoj atmosferi održao u velikoj gradskoj dvorani.

zp8497586rq
zp8497586rq