Svečano obilježena 80. obljetnica HPD-a Cesargrad

svi 9, 2017 by

Svečano obilježena 80. obljetnica HPD-a Cesargrad

Svečanom skupštinom u petak, 5. svibnja 2017. godine klanječki planinari obilježili su 80. obljetnicu HPD-a “Cesargrad”.
U prisustvu gradonačelnika Zlatka Brleka, predstavnika prijateljskih planinarskih društava, članova i brojnih podupiratelja kojima se na kraju lijepe večeri u Velikoj dvorani grada Klanjca pridružio i pokrovitelj ove svečanosti, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, koji je i sam dugogodišnji član HPD-a “Cesargrad”, predsjednik Gordan Šoban u svom se obraćanju osvrnuo na najznačajnije događaje koji su obilježili rad ovoga Društva od njegova osnivanja 17. travnja 1937. godine. Od prvih osnivača, obnove rada društva 1951. godine, izgradnje planinarsko-lovačke kuće na Cesargradu u suradnji s klanječkim lovačkim društvom, brojnim aktivnostima na obnovi i uređenju planinarskoga doma te se zahvalio svima koji su pomogli da Društvo opstane u dobrim, ali u onim lošijim vremenima. Najavio je završetak radova na uređenju doma te pokretanje planinarske škole za djecu predškolskog i školskog uzrasta kao ulaganje u budućnost klanječkoga planinarstva.
Zanimljivu crticu iz povijesti Društva s gostima na ovoj svečanosti podijelio je i Marijan Pleško, kroničar HPD-a “Cesargrad” i veliki zaljubljenik u planinarstvo.
Na svečanoj skupštini prisutnima se obratio i klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek, koji je uz čestitku na vrijednoj obljetnici, zaželio planinarima još puno dobrih planinarskih izleta, ali i druženja s planinarskim društvima i sugrađanima na našem Cesargradu.
Zahvalnice za nesebičnu pomoć i promicanje planinarstva u Klanjcu uručene su zaslužnim članovima i podupirateljima rada HPD-a “Cesargrad”.
Svojim glazbenim nastupom svečanost su uveličali i članovi folklorne pjevačke skupine KUD-a “Antun Mihanović” Klanjec, a sve je završilo ugodnim druženjem do kasnih večernjih sati.

Related Posts

Tags

Share This