Svečana sjednica uz Dan grada

svi 5, 2015 by

Svečana sjednica uz Dan grada

U povodu Dana grada u ponedjeljak, 4. svibnja 2015. u Klanjcu je održana svečana sjednica Gradskog vijeća u nazočnosti mnogobrojnih uzvanika, gostiju, suradnika i građana Klanjca.
Prije misnog slavlja u klanječkoj župnoj crkvi kojoj su prisustvovali i vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava okupljenih u Vatrogasnoj zajednici grada Klanjca, izaslanstvo Grada položilo je vijenac i zapalilo svijeće ispred centralnog križa na gradskom groblju u spomen na preminule branitelje i sugrađane. Gosti su se s gradskim vijećnicima, vatrogascima i građanima Klanjca nakon toga okupili u Velikoj dvorani Grada Klanjca.
Između ostalih, Klanjčanima su Dan grada došli čestitati ministar pomorstva, prometa i infrastrukture u Vladi RH Siniša Hajdaš Dončić, zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, župan Željko Kolar, predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki,  saborska zastupnica Dunja Špoljar, zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek Jambrek, predstavnici prijateljskog poljskog grada Wilamowice sa zamjenikom gradonačelnika Stanislavom Gawlikom te župan i zamjenik župana Občine Starše u Sloveniji, gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, predstavnik Grada Zagreba, gradonačelnici i načelnici mnogobrojnih zagorskih općina,  članovi uprava državnih poduzeća,  ravnatelji županijskih ustanova i društava.
U svom obraćanju na svečanoj sjednici gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek spomenuo je najznačajnije realizirane projekte u izgradnji komunalne infrastrukture, a naglasak je ove godine bio na prvim projektima financiranim iz europskih fondova te budućim prijavama za koje Grad već ima pripremljenu dokumentaciju.
Gradonačelnikov govor možete u cijelosti otvoriti u PDF formatu ispod ovog teksta.
Nakon gradonačelnika, okupljenima su se obratili načelnik Općine Kumrovec Dragutin Ulama u ime prisutnih gradonačelnika i načelnika zagorskih općina, Stanislav Gawlik koji je gradonačelniku i građanima Klanjca prenio čestitku stanovnika općine Wilamowice. Čestitku su uputili i saborska zastupnica Dunja Špoljar, predsjednica županijske skupštine Vlasta Hubicki, župan Željko Kolar te ministar Siniša Hajdaš Dončić.

Ovogodišnje zahvalnice Grada Klanjca odlukom gradonačelnika Zlatka Brleka uručene su dr. Vladimiru Bledšnajderu za dugogodišnju potporu radu NK Klanjec, učeniku Domagoju Lovrečkom za osvojeno drugo mjesto na državnom natjecanju mladih tehničara te Policijskoj postaji Klanjec za iznimne rezultate u radu, ali i niz organiziranih humanitarnih akcija.

Povelja Grada odlukom Gradskog vijeća dodijeljena je ove godine dugogodišnjoj ravnateljici klanječke osnovne škole Sekici Filko, Ogranku Matice hrvatske u Klanjcu za realizaciju projekta postavljanja Velikog raspela p. Marijana Gajaka, Splendor tekstilu d.o.o. Poslovnoj jedinci Klanjec za uspjehe na području gospodarske djelatnosti te Snježani Horvatin za promicanje klanječke kulture i organizaciju klanječkih društvenih aktivnosti.

Najviše ovogodišnje priznanje, Plaketu Grada Klanjca dobio je Slavko Vitomir Zamuda za svoj osobit doprinos u očuvanju kulturne baštine Klanjca.

Uz prekrasan glazbeni nastup Ambrozija Puškarića , središnja svečanost obilježavanja ovogodišnjeg Dana grada završila je u vrlo opuštenoj i vedroj atmosferi za što se pobrinuo gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel sa suradnicima priredivši svom domaćinu Zlatku Brleku i jedno, uistinu, domišljato iznenađenje. Uz čestitku, poklonio je Klanjcu i pravi štand za njegove buduće promotivne aktivnosti ( za one koji ne znaju – Grad Jastrebarsko nam već niz godina za potrebe tradicijskog sajma u vrijeme Zahvale jeseni posuđuje svoje štandove i to njih tridesetak…ako gradonačelnik Novosel održi svoje obećanje pa svake godine pokloni po jednog…prestat ćemo ih posuđivati za nekih tridesetak godina..).

Gradonačelnikov govor na svečanoj sjednici

Related Posts

Tags

Share This