SVEČANA SJEDNICA POVODOM DANA GRADA

svi 7, 2012 by

SVEČANA SJEDNICA POVODOM DANA GRADA

Ovogodišnja Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom  Dana grada  Klanjca održana je 4. svibnja 2012., na sam blagdana svetog Florijana, zaštitnika Klanjca i to u prisustvu, uistinu, mnogobrojnih gostiju, uzvanika i građana Klanjca.

Nakon misnog slavlja u klanječkoj župnoj crkvi kojoj su prisustvovali i brojni vatrogasci iz doborovoljnih vatrogasnih društava okupljenih u Vatrogasnoj zajednici grada Klanjca,  gosti su se s gradskim vijećnicima, vatrogascima i građanima Klanjca okupili u Velikoj dvorani Grada Klanjca.
Između ostalih, Klanjčanima su Dan grada došli čestitati ministar pomorstva, prometa i infrastrukture u Vladi RH Siniša Hajdaš Dončić, županica Sonja Borovčak, saborski zastupnik Mario Moharić, predsjednik Skupštine KZŽ Višeslav Ćuk, zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Jasmin Krizmanić,  zamjenik županice Anđelko Ferek Jambrek, gradonačelnici Oroslavja i Zaboka, načelnici  mnogobrojnih zagorskih općina, Ivan Ištok, član uprave Hrvatskih šuma, Jurica Krleža, član uprave Hrvatskih cesta, ravnatelji županijskih ustanova, a već od četvrtka gosti Grada Klanjca bili su predstavnici prijateljskog poljskog grada Wilamowice sa zamjenikom gradonačelnika Stanislavom Gawlikom.

Sjednicu je otvorio predsjednik vijeća Mirko Lunko zahvalivši vijećnicima na ustrajnom i vrijednom radu i donošenju kvalitetnih odluka za dobrobit građana Klanjca.

U svom ovogodišnjem obraćanju gradonačelnik Klanjca Željko Kolar spomenuo je najznačajnije realizirane projekte u izgradnji komunalne infrastrukture, prisjetio se najznačajnijh kulturnih i druševenih događaja te najavio neke od budućih planova. U gradonačelnikovom govoru spomenuto je tako prošlogodišnje uređenje spomen parka i obilježavanje 150. godišnjice smrti Antuna Mihanovića pod pokroviteljstvom i u prisustvu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, uređenje krovišta i pročelja na zgradi osnovne škole, sanaciju klizišta, asfaltiranje i održavanje nerazvrstanih cesta, izgradnju komunalne infrastrukture za potrebe poslovne zone. Gradonačelnik se posebno osvrnuo na brojne socijalne programe kojima je Grad nastojao pomoći svojim građanima. Od planova spomenuta je, naravno, izgradnja novog dječjeg vrtića te najavljena rekonstrukcija državne ceste D205 s dva nova ulaza u Klanjec.
Gradonačelnikov govor možete u cijelosti otvoriti u PDF formatu ispod ovog teksta.

Nakon gradonačelnika, okupljenima su se obratili načelnik Općine Kumrovec Dragutin Ulama u ime prisutnih gradonačelnika i načelnika zagorskih općina, Stanislav Gawlik koji je gradonačelniku i građanima Klanjca prenio čestitku stanovnika općine Wilamowice. Čestitku su uputili i županica Sonja Borovčak te ministar Siniša Hajdaš Dončić.

Ovogodišnje zahvalnice Grada Klanjca odlukom gradonačelnika Željka Kolara uručene su Jasni Gmajnički za osobni doprinos u aktivnostima usmjerenim očuvanju zdravlja građana Klanjca , Dani Cindriću za uspješan obrtnički rad za koji je primio i međunarodno priznanje te sudjelovanje u humanitarnom radu te Branimiru Lovrečkom za poseban angažman u obnovi i uređenju Trga Antuna Mihanovića i Spomen parka.

 Središnja svečanost obilježavanja ovogodišnjeg Dana grada završila je kraćim kulturno-umjetničkim programom u kojem su se predstavili Dječji vrtić “Kesten”, Osnovna škola Antuna Mihanovića s literarnim radom Hrvoja Zgorelca te dvorski plesovi KUD-a “Antun Mihanović”.
Ugodno druženje klanječkih domaćina i njihovih brojnih gostiju nastavljeno je uz prigodni domjenjak.
Govor gradonačelnika Željka Kolara-Dan grada 2012

Related Posts

Tags

Share This