Svečana sjednica povodom Dana grada Klanjca

svi 6, 2016 by

Svečana sjednica povodom Dana grada Klanjca

U povodu Dana grada u srijedu, 4. svibnja 2016. u Klanjcu je održana svečana sjednica Gradskog vijeća u nazočnosti mnogobrojnih uzvanika, gostiju, suradnika i građana Klanjca.
Prije sjednice, u ime Krapinsko-zagorske županije župan Željko Kolar te njegova zamjenica Jasna Petek te izaslanstvo Grada Klanjca u kojem su bili gradonačelnik Zlatko Brlek, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Igor Jambrešić i zamjenik gradonačelnika Zvonko Sever, položili su vijence i zapalili svijeće ispred centralnog križa na gradskom groblju u spomen na preminule hrvatske branitelje i sugrađane.

Gosti su se s gradskim vijećnicima, vatrogascima i građanima Klanjca nakon toga okupili u Velikoj dvorani Grada Klanjca.
Između ostalih, Klanjčanima su Dan grada došli čestitati župan Željko Kolar, predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, saborski zastupnici Marija Puh, Tomislav Končevski i Siniša Hajdaš Dončić, izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Ladislav Prežigalo,  zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek Jambrek, župan i zamjenik župana Občine Starše u Sloveniji, gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, gradonačelnici i načelnici mnogobrojnih zagorskih općina, članovi uprava državnih poduzeća, ravnatelji županijskih ustanova i društava.
U svom obraćanju na svečanoj sjednici gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek spomenuo je najznačajnije realizirane projekte u izgradnji komunalne infrastrukture, s posebnim naglaskom na uspješnu realizaciju prvog EU projekta u Klanjcu vrijednog 3 milijuna eura te pripremljenom projektnom dokumentacijom za nove (gradonačelnikov govor možete u cijelosti otvoriti u PDF formatu ispod ovog teksta).
Nakon gradonačelnika, okupljenima se obratio Robert Greblički, načelnik Općine Veliko Trgovišće u ime prisutnih gradonačelnika i načelnika zagorskih općina, posebno  istaknuvši potrebu da se Zagorci drže skupa i konačno dignu svoj glas. U ime prisutnih saborskih zastupnika čestitku je uputio Siniša Hajdaš Dončić rekavši kako ga raduje što se i vizualno vidi kako Klanjec raste i postaje pravi srednjoeuropski gradić. Predsjednica županijske skupštine Vlasta Hubicki, uz čestitku Klanjčanima, istaknula je kako je vrijeme da se počinje razumijevati kako je funkcija i općina i gradova i županije brinuti se o svojim stanovnicima, dok je Župan Željko Kolar istaknuo vrlo dobre gospodarske rezultate koje Krapinsko-zagorska županija bilježi u posljednje vrijeme, pohvalio rad gradonačelnika i gradskih vlasti Klanjca te pozvao sve da iskoriste sredstva EU koja nam trenutno stoje na raspolaganju. 

Na sjednici su uručena i javna priznanja koja se dodjeljuju odlukama Gradskog vijeća i gradonačelnika Klanjca.

Odlukom gradonačelnika Zlatka Brleka dobitnik Zahvalnice je Damir Vrabec za  dugogodišnju potporu radu HPD-a “Cesargrad” te svoj volonterski rad. Zahvalnica je uručena i KUD-u “Kumrovec” uz 30. godišnjicu aktivnog djelovanja te Moto klubu “Sokol” povodom 15. obljetnice rada.

Povelja Grada odlukom Gradskog vijeća dodijeljena je ove godine dugogodišnjoj ravnateljici Gradskog društva Crvenog križa Klanjec Ljubici Harapin za njezin humanitarni rad s posebno osjetljivim skupinama građana, Zvonimiru Beriću dugogodišnjem predsjedniku Lovačkog društva “Kuna” Klanjec za njegov doprinos razvoju lovstva, uspješnom funkcioniranju lovačke udruge te sudjelovanju u društvenom životu grada te Pčelarskom društvu “Kvirin Broz” uz 20.godišnjicu rada i unapređenje pčelarstva na našem području.
Najviše ovogodišnje priznanje, Plaketu Grada Klanjca dobili su Darko Novosel za osobit doprinos razvoju obrtništva i aktivno uključivanje u rad klanječkih udruga te Osnovna škola Antuna Mihanovića Klanjec povodom obilježavanja 175. obljetnice javnog školstva u Klanjcu.
Uz glazbeni nastup Ambrozija Puškarića i Igora Siročića , središnja svečanost obilježavanja ovogodišnjeg Dana grada završila je u vrlo opuštenoj i vedroj atmosferi za koju se i ove godine pobrinuo gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel sa suradnicima, ispunivši obećanje da će svom domaćinu Zlatku Brleku pokloniti još jedan štand za gradske promotivne aktivnosti. No, uz štand ove su godine stigle i jaskanske delicije, a uz Dan grada Klanjca uzvanici su nazdravili čašom pjenušca Diplomat poznatog jaskanskog vinara Tomislava Tomca koji se točio i prilikom ulaska Hrvatske u Europsku uniju i to i u Zagrebu, ali i u Bruxellesu.
Na prigodnom domjenku nakon sjednice i mi smo se pohvalili svojim vinima, osobito Sokolom.

Related Posts

Tags

Share This