Svečana sjednica Gradskog vijeća

svi 7, 2014 by

Svečana sjednica Gradskog vijeća

U povodu Dana grada u ponedjeljak, 5. svibnja 2014. u Klanjcu je održana svečana sjednica Gradskog vijeća u nazočnosti mnogobrojnih uzvanika, gostiju, suradnika i građana Klanjca.

Nakon misnog slavlja u klanječkoj župnoj crkvi kojoj su prisustvovali i brojni vatrogasci iz doborovoljnih vatrogasnih društava okupljenih u Vatrogasnoj zajednici grada Klanjca, gosti su se s gradskim vijećnicima, vatrogascima i građanima Klanjca okupili u Velikoj dvorani Grada Klanjca.
Između ostalih, Klanjčanima su Dan grada došli čestitati ministar pomorstva, prometa i infrastrukture u Vladi RH Siniša Hajdaš Dončić, župan Željko Kolar, predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek, gradonačelnici Oroslavja, Krapine i Zaboka, načelnici mnogobrojnih zagorskih općina, Ivan Ištok, član uprave Hrvatskih šuma, ravnatelji županijskih ustanova, a već od petka gosti Grada Klanjca bili su predstavnici prijateljskog poljskog grada Wilamowice sa zamjenikom gradonačelnika Stanislavom Gawlikom.
Sjednicu je otvorio predsjednik vijeća Božidar Gorup zahvalivši vijećnicima na ustrajnom i vrijednom radu i donošenju kvalitetnih odluka za dobrobit građana Klanjca, a posebno se zahvalio svim dobitnicima gradskih priznanja.
U svom obraćanju na svečanoj sjednici gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek spomenuo je najznačajnije realizirane projekte u izgradnji komunalne infrastrukture, prisjetio se najznačajniijh kulturnih i društvenih događaja te najavio intenzivan nastavak rada na dva za Klanjec posebno važna projekta- gospodarskom oživljavanju poslovne zone Lepoglavec II i izgradnju novog dječjeg vrtića.
“Svojim najvećim uspjehom smatrat ću ako uspijemo otvoriti barem nekoliko novih radnih mjesta u poslovnoj zoni ili na području grada, a da smo mi u tome pomogli omogućivši povoljnije uvjete”, istaknuo je u svom govoru klanječki gradonačelnik.
Gradonačelnikov govor možete u cijelosti otvoriti u PDF formatu ispod ovog teksta.
Nakon gradonačelnika, okupljenima su se obratili načelnik Općine Tuhelj Renato Ilić u ime prisutnih gradonačelnika i načelnika zagorskih općina, Stanislav Gawlik koji je gradonačelniku i građanima Klanjca prenio čestitku stanovnika općine Wilamowice. Čestitku su uputili i župan Željko Kolar te ministar Siniša Hajdaš Dončić istaknuvši važnost dobro pripremljenih projekata za aplikaciju za sredstva europskih strukturnih fondova.

Ovogodišnje zahvalnice Grada Klanjca odlukom gradonačelnika Zlatka Brleka uručene su Ljiljani Kantura, Danici Cingulin i KUD-u “Naša lipa” Tuhelj. Povelja Grada odlukom Gradskog vijeća dodijeljena je ove godine Brankici Greblički, Mirjani Štih,  Josipu Cingulinu i DVD-u Rakovec, a najviše ovogodišnje priznanje Plaketu Grada Klanjca dobili su Željko Borošak i Željko Kolar.

Središnja svečanost obilježavanja ovogodišnjeg Dana grada završila je kraćim kulturno-umjetničkim programom u kojem su se predstavili Dječji vrtić “Kesten” i sopranistica Danijela Stanišak.

Govor gradonačelnika na svečanoj sjednici

 

Related Posts

Tags

Share This