Sva raskoš glazbenog amaterizma na Božićnom koncertu u Klanjcu

pro 23, 2014 by

Sva raskoš glazbenog amaterizma na Božićnom koncertu u Klanjcu

Prošle je subote, 20. prosinca, održan u našem gradu tradicionalni božićno-novogodišnji koncert u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Antun Mihanović” i Grada Klanjca. Tradicionalno je održan u sportskoj dvorani OŠ Antuna Mihanovića koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Raznolik program kojeg je izvelo više od 180 glazbenih amatera iz našeg kraja, publika je nagradila gromoglasnim pljeskom i ovacijama.
U glazbenom odabiru izvođača našlo se mjesta i za klasičnu glazbu, ali i neke od najpopularnijih folklornih, zabavnih, tamburaških skladbi, a mogla se čuti i filmska glazba. Posebno raduje što je domaćin, KUD “Antun Mihanović” nastupio sa svim svojim sekcijama- s dvije grupe dječjeg folklora tamburaškom, folklornom i sekcijom dvorskih plesova, a zanimljiv i atraktivan program pripremili su sa svojim izvođačima voditelji sekcija Mira Petek, Katarina Matošević, Vesna Siročić te novi glazbeni voditelj KUD-a Vedran Vrhovec. Koncert je prekrasnom izvedbom s tribine dvorane započela sopranistica Lucija Jelušić. Priliku da se predstave klanječkoj publici dobili su i mladi Nives Knezić i Ivan Horvatin s lijepom pjesmom s festivala u Zlataru te mladi virtuoz na harmonici Marko Zgorelec. Dvorski su se plesovi predstavili s dvije koreografije, a uz već iskusne plesače iza kojih su mnogobrojni nastupi širom Hrvatske, bilo je zadovoljstvo vidjeti i one mlade koji su se izvrsno snašli na pozornici božićno-novogodišnjeg koncerta i pred mnogobrojnom publikom.
Jednako tako bio je izvrstan u svom nastupu i Mješoviti pjevački zbor KUD-a “Naša lipa” koji je ovaj put u prvi plan stavio muške glasove, a po ovacijama publike bilo je jasno da nije pogriješio. Mješoviti pjevački zbor KUD-a “Kumrovec”, uz krasni repertoar božićnih pjesama, zapjevao je i uz TS “Zelenjak”, koji pak je nastupio s dvoje izvrsnih mladih glazbenika, Leonardom Bat na flauti i Stjepanom Horvatom na harmonici. Svojim prekrasnim glasom još jednom je oduševila mlada Klanjčanka Lucija Jelušić za koju se s pravom može reći da je očekuje blistava glazbena karijera. Gost ovogodišnjeg koncerta bio je Ivan Benc u lijepoj glazbenoj suradnji s domaćim tamburašima iz “Ekipe”. Cijela je dvorana zapjevala zajedno s Igorom Siročićem i Ivanom Ventekom jednu od najljepših domaćih skladbi Stavi svjetiljku u prozor, a jednako tako i sa svima dragim dečima iz TS “Ekipa”. Do suza nas je i ovaj put nasmijao Branko Greblički Ventek koji se još jednom svojom puntarskom pjesmom dotaknuo i izbora. Posebno iznenađenje ove su godine bile Mažoretkinje Dubrovčan, atraktivne izvedbom, izgledom, kostimima, ali ponajprije odličnim raspoloženjem i osmijesima.
Najveći pljesak, popraćen pravim ovacijama, na ovogodišnjem koncertu dobila je folklorna sekcija KUD-a “Antun Mihanović” Klanjec za svoju izvedbu bilogorskih, posavskih i bunjevačkih pjesama i plesova. Svojom su izvedbom još jednom pokazali da se folklor na velika vrata vraća u naš grad. Koncert su na opće oduševljenje publike završili Puhački orkestar “Lipa” te na kraju folkloraši domaćina novom koreografijom bunjevačkih plesova.
U opuštenoj i veseloj atmosferi ovogodišnji božićno-novogodišnji koncert u Klanjcu vodili su Snježana Horvatin i Ivan Benc.
Na kraju je tradicionalnu božićno-novogodišnju čestitku građankama i građanima Klanjca te brojnim gostima uputili su jednako dobro raspoloženi predsjednik KUD-a “Antun Mihanović” Goran Iveković, gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek te župan Željko Kolar.
Organizatori koncerta zahvalili su i svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju ovog velikog glazbenog druženja. Suorganizatoru i pokrovitelju Gradu Klanjcu, vrijednim djelatnicima gradskog Komunalnog pogona,  “Zelenjak-plinu”, klanječkoj Osnovnoj školi, ravnateljci Meliti Ulama i cjelokupnom tehničkom osoblju škole te Osnovnoj školi Lijepa naša Tuhelj koja je posudila opremu, Gradskoj knjižnici  za efektnu svjetlosnu dekoraciju dvorane te tehničkoj ekipi Radija Kaj koja je radila rasvjetu i ozvučenje.
Ugodno predblagdansko druženje nastavljeno je u sportskoj dvoranina na tradicionalnom božićno-novogodišnjem domjenku u prisustvu svih izvođača i nikad brojnijih sugrađana, uz malu glazbenu pomoć TS “Ekipa” kojoj se pridružio i župan Željko Kolar.

Bila je to, uistinu, prekrasna večer u Klanjcu i najljepša božićna čestitka.

Related Posts

Tags

Share This