Suvremeno u Zagorju

lip 6, 2022 by

Suvremeno u Zagorju

Tijekom svibnja, lipnja i rujna Krapinsko-zagorska županija i naš grad bit će bogatiji za još jedan kulturno-umjetnički program – SUVREMENO U ZAGORJU. Radi se o programu orijentiranom na promociju i prezentaciju domaće i međunarodne suvremene plesne, dramske i cirkuske umjetnosti koji se ove godine održava drugi put, a kao i lani, u potpunosti je besplatan za posjetitelje. Novost ovogodišnjeg programa su popratni edukativni sadržaji namijenjeni prvenstveno djeci i mladima, s naglaskom na suvremenu izvedbenu i vizualnu kulturu i umjetnost.
•••
Glavni cilj projekta je publici približiti suvremeni ples, pokret, dramu i cirkus, te izmicanjem iz zatvorenih izvedbenih prostora i postavljanjem na javne prostore koji inače nemaju izvedbenu namjenu, doprinijeti otkrivanju i popularizaciji suvremenih performerskih estetika u Krapinsko-zagorskoj županiji.
Nositelj projekta Suvremeno u Zagorju je udruga Kućni kolektiv iz Klanjca koja umjetnički i programski upravlja Kućom Klajn, umjetničkom rezidencijom i društveno-kulturnim centrom, a projekt se realizira u suradnji s GOKUL-om iz Zaboka, Humskom udrugom mladih i kolektivom ROOM100 iz Splita.

Sve informacije o ovogodišnjim programima možete pronaći na https://www.kucaklajn.com/

Related Posts

Tags

Share This