Suvremeno u Zagorju, Suvremeno u Lučelnici

srp 5, 2023 by

Suvremeno u Zagorju, Suvremeno u Lučelnici

SUVREMENO U ZAGORJU 2023. – Kako se igra suvremeni ples?

Nastavak programa Suvremeno u Zagorju ovoga će se vikenda održati u Lučelnici (Klanjec) i to na igralištu Područne škole Lučelnica (Lučelnica Tomaševečka 32) u subotu 8. srpnja u 19 sati.

Zagorskoj publici, djeci i odraslima predstavit će se zagrebačke plesne umjetnice pod vodstvom Koraljke Begović, autorice predstave Playing reality. Riječ je o predstavi koja je nastala na sjecištu igre i izvedbe, zaigranosti i plesa, igrivosti i performativnosti, uzimajući dječje igre kao svoj ishodišni istraživački materijal.
Pantomima, skrivač, twister, gumi-gumi, pokvareni telefon, graničar, skakavac i brojne druge, često zaboravljene, ponekad izmišljene igre tako su postale plodno tlo za autorice i izvođačice suvremenog plesa.

Predstava je namijenjena i odraslima i djeci, ljubiteljima pokreta i plesa i svima zainteresiranima za (ponovno) otkrivanje značaja igre u svakodnevnom životu, bez obzira na dob.

PLAYING REALITY
Ideja: Koraljka Begović
Koncept i dramaturgija: Jasna Jasna Žmak
Izvedba: Koraljka Begović, Ida Jolić, Martina Tomić, Mia Zalukar
Glazba: Nenad Kovačić
Oblikovanje svjetla: Saša Fistrić
Vanjska suradnica: Davorka Begović
Kostimografija: Stella Leboš
Fotografija: Jelena Janković
Realizirano u produkciji: Udruga Domino i UPUH
Postprodukcija: Koraljka Begović

Rujan i listopad nose nove susrete s hrvatskim i međunarodnim dramskim, glazbenim i cirkuskim umjetnicima.

Program pratite na www.kucaklajn.com

Organizator programa je udruga Kućni kolektiv, a provedba je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Klanjca te Krapinsko-zagorske županije.

Related Posts

Tags

Share This