Suvremeno u Klanjcu – cirkuska predstava belgijskih umjetnika

lip 6, 2022 by

Suvremeno u Klanjcu – cirkuska predstava belgijskih umjetnika

Utorak, 7.6. / SUVREMENO U KLANJCU
Circus Katoen: Grasshoppers (Belgija)
cirkuska predstava (8+)
18:30h / igralište OŠ Antuna Mihanovića

O PREDSTAVI GRASSHOPPERS

Priroda na ovom svijetu mora podnijeti mnogo toga.
Circus Katoen traži razigrani način da prikaže taj proces time što stavlja travnjak u fokus svoje predstave. Trava je živi materijal i svima je prepoznatljiva. S jedne strane vrlo ranjiva, a s druge strane može izdržati mnogo.
U ovoj predstavi Circus Katoen uklanja komadić zelene boje iz svog prirodnog staništa i podiže ga iznad razine tla pomoću postolja, dasaka, užeta i svojih tijela. Publika prati umjetnike koji pretvaraju komad trave u objekt koji se doslovno može pokretati, manipulirati i kontrolirati. Umjetnici se nadaju da će na taj način kod gledatelja probuditi empatiju. Empatiju prema krhkoj prirodi. Belgijski dvojac Circus Katoen radi u skladu s ekološkim načelima koji se prelijevaju iz privatnog u poslovni svijet.

Predmeti s kojima rade predstave prirodni su/biorazgradivi/reciklirani i moraju stati u njihov mali kombi. I prije nego što je održivost postala trend, Sophie i Willem vodili su se ovim načelima. Čak i naziv kolektiva (Katoen = Pamuk) govori o kakvim se umjetnicima radi – pamuk, kada se proizvodi na održiv način, je čista, prirodna tkanina, mekana, ali vrlo jaka, karakteristika koja se također može naći u njihovim radu.

Izvedba predstave “Grasshoppers” realizira se uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Flanders – State of the Art, Krapinsko-zagorske županije i Grada Klanjca.

Related Posts

Tags

Share This