Suvremena oprema za logopedski kabinet

tra 14, 2017 by

Suvremena oprema za logopedski kabinet

Zahvaljujući Krapinsko-zagorskoj županiji logopedski kabinet u Klanjcu, uz dosadašnju dijagnostički i terapijski instrumentarij, od danas ima i digitalni logopedski set. Kako je istaknula logopedica Tomislava Strsoglavec riječ je o setu koji se koristi u suvremenoj logopedskoj rehabilitaciji pri poremećajima glasa i izgovora, tečnosti, slušnog procesuiranja, čitanja, a malim korisnicima kabineta omogućit će kraće trajanje terapije te samim tim i smanjenje liste čekanja.
Župan Željko Kolar pri današnjem uručivanju seta ponovno je zahvalio Udruzi “Korak po korak do zdravlja” koja je pokrenula inicijativu i zaposlila logopedicu te dobre susjede, Općinu Veliku Trgovišče i Grad Klanjec koji su odlučili zajednički financirati rad kabineta. Županija nastoji opremiti suvremenim sredstvima ne samo ovaj klanječki, već i sve ostale kabinete na području KZŽ kako bi njihova učinkovitost bila što bolja – istaknuo je župan Kolar.
Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek posebno je istaknuo zadovoljstvo roditelja radom kabineta u Klanjcu jer je prije njega bilo gotovo nemoguće doći na red za terapiju u okolnim sredinama, uključujući i Zagreb. Reakcije roditelja tako su više nego pozitivne i ovoga trenutka oko četrdesetak djece pohađa neki od oblika terapije u neposrednoj blizini svojih domova. Načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički na maloj svelčanosti uručivanja nove opreme rekao je kako je logoped sad vrlo blizu mještanima njegove općine, a čekanje na terapiju je vrlo kratko ili ga gotovo i nema. Čelnici su istaknuli i kako će se njihova suradnja u sufinanciranju svakako nastaviti i dalje na korist svih mališana s poteškoćama u govoru.

Related Posts

Tags

Share This