Susret gradonačelnika s pomoćnikom gradonačelnika Novog Sada

tra 21, 2018 by

Susret gradonačelnika s pomoćnikom gradonačelnika Novog Sada

U okviru dvodnevnoga posjeta delegacije Grada Klanjca i Kulturno-umjetničkog društva “Antun Mihanović” Klanjec njihovim višegodišnjim partnerima u programu Europa za građane, Hrvatskom kulturno-prosvjetnom društvu “Jelačić” Petrovaradin, gradonačelnika Klanjca Zlatka Brleka u Gradskoj kući primio je u subotu, 14. travnja 2018. godine pomoćnik gradonačelnika Novog Sada za međunarodnu suradnju i društvene djelatnosti Aleksandar Petrović.
U jednosatnom, vrlo srdačnom i prijateljskom razgovoru, kojem su prisustvovali i predsjednik HKPD-a “Jelačić” Petar Pifat te ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Horvatin, gospodin Petrović upoznao je gradonačelnika Klanjca s najvažnijim novosadskim kulturnim ustanovama, ali i brojnim važnim  projektima kojima se Novi Sad priprema za 2021. godinu u kojoj će biti Europska prijestolnica kulture, pri čemu je pomoćnik gradonačelnika Novog Sada istaknuo i dobre kontakte s Rijekom pri pripremi ovog velikog i važnog projekta. Zahvaljujući podršci Vlade Srbije započeo je i sveobuhvatni projekt obnove zaštićenih objekata u Petrovaradinu, u što se delegacija Klanjca mogla uvjeriti prilikom razgleda novosadskih kulturnih znamenitosti.
Predsjednik HKPD-a “Jelačić” Petar Pifat upoznao je gospodina Petrovića s tijekom realizacije projekta iniciranog i osmišljenog od strane ovog Društva, a vezanog uz otkup, obnovu i revitalizaciju rodne kuće bana Josipa Jelačića.
Delegacija Grada Klanjca izrazila je svoju zainteresiranost za proširenje kulturne suradnje s novosadskim kulturnim udrugama i pojedinim gradskim četvrtima, a gradonačelnik Zlatko Brlek pozvao je gospodina Petrovića da posjeti Hrvatsko zagorje i Klanjec u okviru realizacije budućih aktivnosti iz programa Europa za građane u kojima su i dalje partneri Klanjca, uz suradnike iz Poljske, Slovačke, Češke, Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine i kulturni amateri iz Novog Sada.

 

 

Related Posts

Tags

Share This