Subotnji program Zahvale jeseni 2015.

lis 7, 2015 by

Subotnji program Zahvale jeseni 2015.

Prošlog je vikenda Grad Klanjec širom otvorio svoja vrata i s radošću dočekao mnoštvo posjetitelja koji su i ove godine došli na tradicionalnu Zahvalu jeseni, najveću, najposjećeniju i programima svakako najbogatiju klanječku kulturno-turističku manifestaciju.
Iako je kiša koja je u subotu počela padati već u ranim jutarnjim satima u brige stavila organizatore, Grad Klanjec ,Turističku zajednicu grada, Kulturni centar i Gradsku knjižnicu, sunčano i izrazito toplo poslijepodne bilo je idealno za programe na otvorenom pa se slobodno može reći da je što se vremenskih prilika tiče to bila vjerojatno najljepša subota u svih 14 godina održavanja ove manifestacije.

Tradicionalni poslijepodnevni programi na Trgu Antuna Mihanovića započeo je u 14,00 sati sajmom starih zanata, rukotvorina i autohtonih zagorskih proizvoda na kojem se ove godine predstavilo više od četrdeset izlagača.

Svojim nastupom oduševile su  folklorne skupine amaterskih kulturno-umjetničkih društava koje su nastupile na susretu pod nazivom Zapleši u kraju „Lijepe naše“. Svoje folklorne koreografije izveli su KUD Desinec, KUD Januševec, KUD “Franc Ilec” Loka-Rošnja iz Slovenije te domaćini KUD “Antun Mihanović” Klanjec, a lijepo je bilo vidjeti šarenilo narodnih nošnji među posjetiteljima na starom klanječkom trgu.
Na maloj svečanosti službenog otvorenja manifestacije, uz nastup Dvorskih plesova KUD-a “Antun Mihanović” brojne posjetitelje pozdravili su gradonačelnik Zlatko Brlek, župan Željko Kolar, zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, dok je manifestaciju otvorio ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i to u prisustvu i drugih brojnih gostiju. Poslijepodne su na klanječkom trgu proveli i saborska zastupnica Dunja Špoljar, zamjenici župana, brojni zagorski gradonačelnici i načelnici, gradonačelnik Jastrebarskog, stranački čelnici te mnogi drugi gosti.

Posebno zabavan bio je kulinarski show Kuhaj kak ti ja velim. Bio je to svojevrstan nastavak prošlogodišnjeg kuhanja na trgu u kojem su sudjelovali naši inozemni partneri, a ove su se godine u kuhanju jednog tradicijskog zagorskog jela okušala poznata lica iz našeg političkog života. Uz nadzor kuharskog akademika Slaveka Večerića i voditelja Ivana Benca, jetrica i kuruzne žgance spremali su ministar Siniša Hajdaš Dončić, zamjenica ministra Snježana Španjol te gradonačelnik Jaske Zvonimir Novosel. S obzirom da je ministar imao objektivne poteškoće vezane uz “sabotažu” njegovog “šparheta” koji nije htio grijati, najbolje se snašla Snježana Španjol te odnijela pobjedu, dok je Zvonimiru Novoselu ostala utjeha da mu je poznati kuhar Večerić skinuo kapu za pripremljeno jelo, ali i da je najbolje zabavljao publiku.

Za najmlađe je Udruga “Smiješak” iz Krapine napravila zgodnu jesensku kreativnu radionice na promenadi, gdje je bio i drveni vrtuljak Etno udruge “Kolovrat”.

Subotnji zabavni dio programa ostat će zapamćen po koncertu Kavalira koji su se izvrsno uklopili u prezentaciju naših običaja i uz koje se cijelu večer pjevalo i plesalo na starom klanječkom trgu.

Potporu manifestaciji dali su Ministarstvo poljoprivrede i Krapinsko-zagorska županija, a svojim sponzorstvima i donacijama omogućili HRVATSKA POŠTANSKA BANKA, ING-GRAD d.o.o., TRGOCENTAR ZABOK, PREDIONICA KLANJEC, TERME TUHELJ, ZAGORSKI VODOVOD, ŽUPANIJSKE CESTE KZŽ, AQUAFILCRO D.O.O. OROSLAVJE, A.C. REDAN KRAPINA.
Medijski pokrovitelj bio je i ove godine RADIO KAJ.

 

Related Posts

Tags

Share This