Stožer civilne zaštite RH – Upute: Benzinske postaje, socijalna skrb

ožu 26, 2020 by

Stožer civilne zaštite RH – Upute: Benzinske postaje, socijalna skrb

Stožer Civilne zaštite donio je upute o radu benzinskih crpki i izdavanju propusnica zbog pružanja skrbi starijim i nemoćnim osobama.

S obzirom na neprihvatljiva okupljanja na pojedinim benzinskim postajama koja predstavljaju rizik za prijenos bolesti COVID-19, za vrijeme proglašene epidemije koronavirusom COVID-19, ostali proizvodi koji seprodaju na benzinskim postajama mogu se prodavati samo osobama koje kupuju gorivo i plin, a cijelo vrijeme način rada benzinskih postaja mora biti organiziran na način da se strogo poštuju sve mjere i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Daje se uputa stožerima civilne zaštite da u slučaju sumnje u opravdanost zahtjeva za izdavanje propusnice zbog pružanja skrbi starijim i nemoćnim osobama (npr. ako propusnicu traže osobe koje nisu u bliskom srodstvu sa starijom ili nemoćnom osobom ) traže od podnositelja zahtjeva da, uz zahtjev, dostavi i mišljenje izabranog liječnika obiteljske medicine kojim će se potvrditi da je osobi zbog koje traži propusnicu potrebna skrb i njega.

Uputa – benzinske postaje
Uputa – socijalna skrb

Related Posts

Tags

Share This