Sretno školarci!

ruj 7, 2020 by

Sretno školarci!

U ovoj čudnoj godini punoj izazova, ovo je možda najljepši dan! Naši su se učenici vratili u školske klupe!

U Osnovnoj školi Antuna Mihanovića svi učenici pohađat će nastavu po A modelu, dakle bit će u svojim učionicama, a treći i četvrti razred imat će dvosmjensku nastavu. Djelatnici škole, učitelji, stručno i tehničko osoblje učinilo je proteklih dana sve kako bi u dobroj suradnji sa svojim đacima i njihovim roditeljima klanječki razredi ostali sigurni oblačići u kojima nema mjesta virusu koji nam iz dana u dan mijenja živote.

Ravnateljica, učitelji i stručni suradnici klanječke škole učinili su sve kako bi i za ovogodišnje prvašiće i njihove roditelji prvi dan škole bio poseban i to bez obzira na sve epidemiološke mjere koje će ih pratiti na početku njihova boravka u školi. Iako nije bilo uobičajene priredbe kojom započinju školske godine, prvašići su srdačno dočekani na otvorenome, ispred školske sportske dvorane u Klanjcu te ispred školske zgrade u Lučelnici, gdje su im toplu dobrodošlicu svojim recitacijama i pjesmicom poželjeli samo malo stariji, ali ipak već iskusni učenici, a sve kako bi ih ohrabrili i malo im razbili tremu prvoga dana.
Učinili su to naravno i ravnateljica Melita Ulama te gradonačelnik Zlatko Brlek ne dozvolivši da ova generacija prvašića bude uskraćena za malu svečanost školske dobrodošlice. U prvi razred matične škole krenuo je danas 21 učenik, a iako su ovo krizna vremena i gotovo je sigurno da ih očekuju brojne promjene i prilagodbe tijekom školske godine, bilo je prekrasno vidjeti vlakić koji su formirali ispred škole kako bi sa svojom učiteljicom Barbarom Bogović, držeći se potrebnog razmaka, krenuli prvi put u svoj razred. Opušteno i vedro bilo je u PŠ Lučelnica gdje su četiri dječaka i jedna djevojčica s učiteljem Ivicom Benčićem već prvoga dana izgledali kao skladna ekipa. Sigurni smo da će uživati u svojim školskim danima. 
Ravnateljica je zamolila roditelje za suradnju, razumijevanje, prilagodljivost i potporu, naglasivši kako će škola učiniti sve za sigurnost, zdravlje i kvalitetno obrazovanje njihove djece, a na svaku promjenu koja se može dogoditi tijekom godine gledati kao na priliku, a ne problem.
Gradonačelnik je istaknuo kako će Grad Klanjec i dalje podupirati rad škole, a posebno ga veseli što će, kad prilike to dopuste, početi s radom i produženi boravak u školi za čije potrebe će Grad osigurati plaću za jednu učiteljicu ili učitelja. I ove je godine Grad sufinancirao radni materijal za sve učenike, te osigurao besplatan prijevoz bez obzira na to koliko kilometara učenici imaju do škole. Uz čestitku i želju za puno uspjeha u upijanju novih znanja, gradonačelnik je malim đacima poželio i puno dogodovština, zabave i ono što je najvažnije, puno novih prijateljstava.

Tome se i mi pridružujemo. Sretno školarci!
Strpljenja, mudrosti i puno dobre volje u ovom “novom normalnom” želimo učiteljima i roditeljima. 

 

Related Posts

Tags

Share This