Središnje županijsko obilježavanje Dana državnosti u Zelenjaku

lip 24, 2019 by

Središnje županijsko obilježavanje Dana državnosti u Zelenjaku

U ponedjeljak, 24. lipnja 2019. godine kod spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku održano je središnje županijsko obilježavanje Dana državnosti. Mala svečanost započela je polaganjem vijenca delegacije Krapinsko-zagorske županije u kojoj su bili župan Željko Kolar sa zamjenicima, predsjednica Skupštine Vlasta Hubicki te potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, a među brojnim delegacijama koje su zapalile svijeće u znak sjećanja na poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje bila je i delegacija Grada Klanjca s gradonačelnikom Zlatkom Brlekom i predsjednikom Gradskog vijeća Mirkom Lunkom. 
Uz predstavnike gradova i općina obilježavanju su prisustvovale i delegacije braniteljskih udruga, Ureda državne uprave u KZŽ, Vatrogasne zajednice KZŽ i MUP-a.  

Nakon polaganja vijenaca, župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar je istaknuo: “Imamo privilegije ovdje u Krapinsko – zagorskoj županiji da svake godine najznačajnije datume iz hrvatske povijesti možemo obilježiti kod spomenika Lijepoj našoj. Država smo, koja se može pohvaliti da uz himnu, zastavu i grb ima i  spomenik hrvatskoj himni. Danas je trenutak da se prisjetimo svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, svih hrvatskih branitelja koji su dali najveći doprinos u stvaranju neovisne i samostalne Republike Hrvatske te naših zagorskih boraca, koji su sudjelovali i njezinoj obrani i oslobođenju kao i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je u Domovinskom ratu bio vrhovni zapovjednik oružanih snaga i naš je Zagorac iz Velikog Trgovišća“, rekao je župan Kolar.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je kako nema povijesnijeg mjesta za proslavu Dana državnosti nego ovdje u Kumrovcu ispred spomenika Lijepoj našoj.  – Upravo ta gromada simbolizira otpor, prkos, ali i želju za državom koju su Hrvati imali tijekom zadnjih stoljeća. I zato se treba sjetiti datuma u svibnju, lipnju, kolovozu i listopadu, četiriju najvažnijih praznika moderne hrvatske povijesti koji su omogućili da Hrvati imaju slobodnu neovisnu državu“, rekao je Hajdaš Dončić.

Predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki u svojem je obraćanju istaknula kako joj je želja da hrvatska domovina, zajedno sa svima nama, bude građena u sreći, zadovoljstvu i na dobrobit svih njenih stanovnika, a ponajprije mladih. „Svim braniteljima jedno veliko hvala, uz sjećanje na sve one koji više nisu među nama. Želim nam puno sreće, i dakako puno dobre volje, da budemo na korist našoj Republici Hrvatskoj“, dodala je predsjednica Skupštine Vlasta Hubicki.  

 

Related Posts

Tags

Share This