SPORTSKE IGRE DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA

lip 13, 2012 by

SPORTSKE IGRE DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA

U subotu, 9. lipnja 2012. u Klanjcu je Podružnica udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije održala županijske sportske igre kao dio izlučnog natjecanja za sudjelovanje na igrama UDVDR RH koje se održavaju u Koprivnici u 10 mjesecu ove godine.
Ovogodišnje sportske igre održale su se pod pokroviteljstvom županije Krapinsko-zagorske i supokroviteljstvom grada Klanjca. Svečanost otvorenja sportskih igara započela je u 09,00 sati intoniranjem državne himne i minutom šutnje za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu te za sve umrle branitelje nakon završetka Domovinskog rata do danas. Predsjednik Podružnice UDVDR Krapinsko-zagorske županije Stjepan Pavliša pozdravio je sve prisutne, zahvalio na odazivu, poželio mnogo sportskih uspjeha i najavio nekoliko značajnih projekata koje ova udruga namjerava provesti ove godine.
Branitelje je pozdravio i saborski zastupnik i gradonačelnik Klanjca Željko Kolar, a igre je svečano otvorila županica Sonja Borovčak pohvalivši rad UDVDR Podružnice Krapinsko-zagorske županije s primjedbom da je u radu udruga potrebno više zajedništva i međusobnog uvažavanja.
Nakon svečanosti otvaranja delegacija koju je predvodila županica gđa.Sonja Borovčak, a u kojoj su bili gradonačelnik Klanjca Željko Kolar, načelnik općine Zlatar Bistrica i ratni zapovjednik 103.brigade Žarko Miholić, nečelnik općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša, nečelnik općine Tuhelj Armando Slaviček, ravnateljica Obiteljskog centra Krapinsko-zagorske županije Gordana Maligec, načelnik policijske postaje Klanjec Ivan Lukačević, prvi ratni zapovjednik Janko Šafranko, brigadir Josip Vukina i drugi položila je vijenac i zapalila svijeće ispred spomenika Lijepe naše u Zelenjaku.

Na sportskim igrama sudjelovalo je oko 300 hrvatskih branitelja iz UDVDR Podružnice Krapinsko-zagorske županije kroz ogranke branitelja iz Donje Stubice, Klanjca, Krapine, Pregrade i Zlatar Bistrice, te braniteljske udruge UDVDR općine Bedekovčina, Udruga veterana specijalne policije „BARUN“ Krapinsko-zagorske županije, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Krapinsko-zagorske županije, Udruga branitelja 1.gardijske brigade „Tigrovi“ Krapinsko-zagorske županije i HVIDRA Zabok.
Svoje sportsko umijeće branitelji su odmjerili u malom nogometu, stolnom tenisu, streljaštvu, šahu, potezanju konopa, kuhanju kotlića i u popularnoj kartaškoj igri.

Nakon održanih natjecanja po disciplinama ostvareni su slijedeći rezultati:

Mali nogomet
1. Ogranak Krapina
2. Ogranak Klanjec
3. Ogranak Donja Stubica

Stolni tenis
1. Ogranak Klanjec
2. Ogranak Pregrada
3. Ogranak Klanjec

Šah
1. Ogranak Donja Stubica
2. Ogranak Klanjec
3. Ogranak Krapina

Streljaštvo
1. Ogranak Donja Stubica
2. Ogranak Klanjec
3. Ogranak Pregrada

Potezanje štrika
1. Ogranak Krapina
2. Ogranak Klanjec
3. Ogranak Donja Stubica

Pripremanje kotlića
1. Ogranak Donja Stubica
2. UDVDR Općine Bedekovčina
3. Udruga veterana specijalne policije

Natjecanje u kartaškoj igri bella
1. Ogranak Krapina
2. Ogranak Klanjec
3. Ogranak Pregrada

Ukupno je prvo mjesto i prijelazni pehar osvojio Ogranak UDVDR grada Klanjca, drugo mjesto su podijelili Ogranci UDVDR Donja Stubica i Ogranak UDVDR Pregrada, četvrto mjesto osvojio je ogranak UDVDR Pregrada i peto mjesto ogranak Zlatar Bistrica.
Nakon održanog natjecanja svi učesnici sportskih igara i gosti zajednički su se družili u Lovačkom domu na Brozovom brijegu uz kotlić koji su branitelji sami spremili i glazbu tamburaškog sastava „Brajde“.