Smijeh i veselje vratilo se na klanječki trg

svi 16, 2022 by

Smijeh i veselje vratilo se na klanječki trg

U mnoštvu zbivanja povodom Dana grada sabranih u programu “Klanječki dani – opet smo vani” u nedjelju 15. svibnja ponovno se nakon tri godine na Trg Antuna Mihanovića vratila manifestacija “Dobro je, klanječko je” na kojoj su se po sedmi put okupile klanječke udruge kako bi se zabavili, našalili, nasmijali njihovi članovi, ali i sve generacije Klanjčana i njihovih gostiju. Na trgu su se okupili tako i nikad brojniji posjetitelji koji su tijekom vrućeg svibanjskog popodneva mogli uživati u programu kojeg su priredili organizatori manifestacije, Grad Klanjec, Kulturni centar Klanjec i Kuća Klajn.

U spravljanju vinskog gulaša okušalo se 12 natjecateljskih ekipa koju su, kao i ranijih godina, činili šef kuhinje, dvoje pomoćnika i navijačka ekipa oko kotlića. Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovali su: Lovačko društvo “Kuna” , KUD “Antun Mihanović”  DVD Klanjec, DVD Rakovec , Društvo vinara „Antun Mihanović“  ŠRD “Sutla”, Pikado klub “Feniks”, DVD Lučelnica, Sportsko društvo “Centar” Goljak, Moto Klub “Sokol”, Športsko društvo Novi Dvori, a pridružile su im se ove godine i predstavnice Gradskog vijeća.

Nakon zabavnih 3 sata kuhanja, u kojima su neki bili malo brži i bolje organizirani, a neki možda malo i previše vremena potrošili na druženje, stručni žiri u kojem su bili promotor Podravkine kuhinje Dražen Đurišević, Božidar Đurinčić i gradonačelnik Zlatko Brlek ocijenili su da je najukusniji vinski gulaš pripremila ekipa Lovačkog društva “Kuna”, što je naravno dočekano s velikim oduševljenjem njihovih članova i navijača. Drugo mjesto pripalo je DVD-u Rakovec, a treće su osvojile gradske vijećnice. Članice Likovne udruga “Oton Iveković” procijenile su da su najuređeniji štandić imali članovi ŠRD “Sutla”, a najorginalnije “fertuhe” dečki iz KUD-a “Antun Mihanović”.

Svim sudionicima natjecanja čestitao je klanječki gradonačelnik koji je pobjedničkoj ekipi uručio i prijelazni pehar, a među okupljenim mještanima i gostima bio je i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar koji je iskoristio nedjeljno poslijepodne za druženje sa svojim sumještanima. 

Na Trgu su tijekom poslijepodneva nastupili mališani Dječjeg vrtića “Kesten” s dvije atraktivne plesne točke, a Veselo, veselo Zagorci otpjevali sigurno glasnije i bolje od svojih roditelja. Oni su se pak pobrinuli za fine domaće kolače. Lijep i raznovrstan program pripremila je i klanječka škola, a u parku kuće Klajn održane su dvije atraktivne radionice za djecu i mlade. Ona cirkuskih vještina s voditeljicom Nikolinom Majdak, a jedan od najpoznatijih hrvatskih uličnih kreativaca Mario Miličić, umjetničkog imena Mane Mei, s  oduševljenim klinicima crtao je po zidu Kuće Klajn. Dio je to ovogodišnjeg programa Suvremeno u Zagorju udruge Kućni kolektiv. Vrlo zanimljivu prezentaciju sa svojim malim karatistima održao je i Karate klub Sakura s trenerom Lukom Čelanom koju su posjetitelji popratili s iskrenim oduševljenjem. Uz uvijek dobru glazbu Igora Siročića i njegovih prijatelja iz Vremena vinila ovogodišnje “Dobro je, klanječko je” vratilo je smijeh i veselje na klanječki trg.

Kakva je bila atmosfera najbolje će vam pokazati galerije fotografija koje Mladen Županić snimio u nedjelju na trgu.

Related Posts

Tags

Share This