Slavko Zamuda novi je predsjednik OMH u Klanjcu

velj 21, 2022 by

Slavko Zamuda novi je predsjednik OMH u Klanjcu

Nakon iznenadne smrti dosadašnjeg predsjednika Ogranka Matice hrvatske u Klanjcu dr. Nikole Benkovića, Ogranak je u četvrtak 17. veljače 2022. održao Izvanrednu izbornu Skupštinu. S obzirom na epidemiološku situaciju, Skupština je održana kombiniranim modelom: dio članova prisustvovao je Skupštini uživo u Velikoj dvorani Grada Klanjca, dok se deset članova o dnevnom redu izjasnilo putem elektroničke pošte.

Skupština je otvorena minutom šutnje za nedavno preminulog bivšeg predsjednika Ogranka dr. Nikolu Benkovića. Uz uvodnu riječ, potpredsjednik Ogranka Marijan Pleško pročitao je i pismo sućuti  predsjednika Matice hrvatske Mire Gavrana koji se lijepim riječima osvrnuo na život i djelo pokojnog predsjednika dr. Benkovića.
Nakon izbora radnih tijela, usvojen je dnevni red u kojem je glavna točka bila izbor novog predsjednika Ogranka. Za mandatno razdoblje 2021. – 2024. na mjesto predsjednika izabran je Vitomir Slavko Zamuda, dugogodišnji klanječki kulturni djelatnik.

Izborom Slavka Zamude za predsjednika, ostalo je upražnjeno mjesto u Predsjedništvu Ogranka na koje je izabrana Pavica Iveković iz Tuhlja, također poznata po brojnim uspjesima na području kulture. Za predstavnika Ogranka u Skupštini Matice Hrvatske u Zagrebu izabrana je Diana Greblički-Miculinić, također vrlo uvažena članica koja je lani primila nagradu za najbolji školski udžbenik u Europi. 

– Zahvaljujem na povjerenju koje ste mi ukazali, radit ću na realizaciji programa kojeg smo na Predsjedništvu usvojili. Vjerujem da ćete i vi svi skupa biti aktivni i dobri suradnici, podržati programe koje smo započeli provoditi, ali i svojim prijedlozima tijekom godine naš rad obogatiti novim idejama i programima – rekao je na kraju Skupštine članovima Ogranka novoizabrani predsjednik. 

Related Posts

Tags

Share This