Slavimo baštinu za sve!

lis 22, 2021 by

Slavimo baštinu za sve!

Povodom Dana europske baštine 2021. s temom Baština za sve!, u petak 22. listopada 2021. godine, od 9 do 15 sati, svečarski Vas očekujemo u Klanjcu, u Galeriji Antuna Augustinčića (Trg Antuna Mihanovića 10) i njenu Studiju (Ulica dr. Ivana Broza 2).

Kao umjetnički muzej Galerija Antuna Augustinčića prirodno smjera poticanju zajedništva, suradnje, uključivosti i jednakih mogućnosti za različite društvene skupine da dožive kulturnu baštinu.

Na dan koji smo posvetili baštini za sve, posjetitelji će osim stalnog postava i muzejske čuvaonice moći razgledati i tri recentne kiparske izložbe različitih generacija: u stalnom postavu Galerije uklopljenu izložbu s tematikom mira kiparice srednje generacije Mirjane Drempetić Hanžić (http://www.gaa.mhz.hr/mirjana-drempetic-hanzic-mirovanje-a167), a u Studiju Galerije prvu samostalnu izložba dvojice stilski različitih mladih kipara Hrvoja Glavana i Matije Plavčića (http://www.gaa.mhz.hr/hrvoje-glavan-matija-plavcic-izlozba-a171) te izložbu dječjih kiparskih radova koji su protekle i ove godine nastajali na našim likovnim radionicama (http://www.gaa.mhz.hr/klanjecki-kipari-ponovno-zajedno-izlozba-a169).

Uz to, posjetitelji će imati priliku učiti, istraživati i zabaviti se na našim interaktivnim multimedijalnim kioscima te tijekom dana sudjelovati u kraćoj taktilnoj radionici koja je primjerena svim uzrastima te prilagodljiva slabovidnim i slijepim osobama (http://www.gaa.mhz.hr/dodir-memorije-memorija-dodira-a26).

U skladu s epidemiološlim mjerama i s radošću Vas očekujemo!

Voditelj GAA:
Božidar Pejković, viši kustos

Related Posts

Tags

Share This