SLAVICA VLAHOVIĆ POBJEDNICA BABIČINIH KOLAČA

tra 17, 2012 by

SLAVICA VLAHOVIĆ POBJEDNICA BABIČINIH KOLAČA

Na ovogodišnjem tradicionalnom natjecanju zagorskih baka u pripremi slastica po receptima što su ih naslijedile od svojih majki, baka i prabaka, u okviru već dobro prepoznatljive i odlično prihvaćene županijske manifestacije “BABIČINI KOLAČI”, pobjedila je Slavica Vlahović iz klanječkih Gredica.
Slavičina „Seljačka pita“  prevagnula je u oštroj konkurenciji u kojoj su se svojim izvornim i originalnim receptima borile čak 32 babice iz svih dijelova Hrvatskog zagorja. Iako je njena namjera bila predstaviti svoje kulinarsko umijeće jednim sasvim drugim specijalitetom, žiri u kojem su bili kuhar Slavko Večerić, predsjednik Kuharskog saveza KZŽ i predsjedavajući ovogodišnjeg žirija, Branka Kralj,  nastavnica pri Ugostiteljskoj školi u Zaboku i Marko Živaljić, vlasnik agroturizma Majsecov mlin, zapazili su upravo “Seljačku pitu”.
Baka Slavica dovodi tako Babičine kolače u Klanjec jer je tradicija ove manifestacije da se sljedeće godine održi u mjestu iz kojeg dolazi pobjednica. Zahvaljujući siru, domaćem vrhnju, koprivama, peršinu, malim tajnama i spretnim rukama naše Gredičanke, Klanjčani i njihovi gosti moći će dogodine uživati u brojnim domaćim slatkim i slanim specijalitetima.
Okružena čestitarima, novinarima i kamerama, baka Slavica nije se nimalo zbunila. Bila je spremna i za razgovor, pokoji kulinarski savjet i fotografiranje. Okružena s tri unuka u narodnim nošnjama koji su je uz ostale članove obitelji pratili na natjecanju u Đurmancu zračila je radošću zbog novog iskustva i ponosom ne samo zbog osvojenog prvog mjesta, već  i zbog čuvanja starih zagorskih običaja koji i u gastronomiji imaju svoju neprocjenjivu vrijednost.

ISKRENE I VELIKE ČESTITKE. VESELIMO SE DOMAĆINSTVU 7. BABIČINIH KOLAČA.

 

 

Related Posts

Tags

Share This