Skupština Matice umirovljenika

ožu 31, 2014 by

Skupština Matice umirovljenika

U restoranu “Zelenjak” okupili su se i četvrtak, 27. ožujka članovi Skupštine Matice umirovljenika Grada Klanjca. Riječ je o udruzi koja okuplja gotovo tristotinjak umirovljenika, a ova je redovna izvještajna skupština pokazala kako je ova udruga uspjela naplatiti članarinu od svojih članova u gotovo 100% iznosu. Još jednom se pokazalo da su naši umirovljenici vrlo aktivni članovi udruga u koje se uključuju i da svojim volonterskim doprinosom čine puno sadržajnim život u svojoj lokalnoj zajednici.

Iza Matice je godina ispunjena brojnim aktivnostima, što je pokazalo izvješće o radu za 2013. Organizirani su izleti u Varaždinske Toplice, Ludbreg, Prelog, na kestenijadu u Hrvatsku Kostajnicu, Mariju Bistricu, dva jednodnevna odlaska na more, u Mošćeničku Dragu i Bašku Vodu. Na izletima s Maticom umirovljenika bilo je prošle godine 565 umirovljenika. Išlo se i u kazalište, a zabavni dio aktivnosti obilježili su i organizacija reprize dočeka Nove godine te proslava Valentinova.
Tradicionalni piknik na Brozovom bregu bio je više nego dobro posjećen, a okupilo se čak 120 umirovljenika iz gotovo svakog klanječkog naselja. Udruga je nastavila brigu o bolesnim i nezbrinutim članovima Matice, a tu suradnju s gradskim Socijalnim vijećem, Gradskim društvom Crvenog križa i Caritasom udruga će nastaviti i ove godine. Posebna pažnja posvetit će se u 2014. godini i nastavku aktivnosti kojima se želi potaknuti nastojanje da se i Grad Klanjec uključi u program pomoći u kući starijim osobama.
Matica umirovljenika Hrvatske sklopila je sporazum o suradnji s tvrtkom Bontech Research d.o.o. o nabavi slušnih aparata koji članovima Matice omogućuje popust od 15% pri nabavi, a na Skupštini je dogovoreno da se u suradnji s Udrugom “Korak po korak do zdravlja” organizira prezentacija za članove.
Gotovo sve aktivnosti koje je Matica organizirala u prošloj godini, od izleta, druženja, zabavnih i rekreativnih aktivnosti, mogu se očekivati i u ovoj godini. Sigurni smo da će jedna od najaktivnijih klanječkih udruga u tome sigurno i uspjeti.

Related Posts

Tags

Share This