Širom otvoreno!

svi 13, 2019 by

Širom otvoreno!

ŠIROM OTVORENO! Studio Galerije Antuna Augustinčića, 17. svibnja 2019., od 11 do 13 sati povodom Međunarodnog dana muzeja te u okviru Dana otvorenih vrata EU projekata 2019.

Povodom Međunarodnog dana muzeja, a u okviru Danā otvorenih vrata EU projekata, 17. svibnja 2019. godine, od 11 do 13 sati, širom otvaramo vrata Studija Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, u Ulici dr. Ivana Broza 2.

Posjetiteljima ćemo predstaviti RECEPT ZA SKULPTURU – program kojim je, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Galerija Antuna Augustinčića sudjelovala u 24. edukativnoj muzejskoj akciji (PRE)HRANA. Sukladno temi, muzejska pedagoginja Petra Šoltić je priredila video-recept za lijevanje u gipsu, koji je dostupan na interaktivnim kioscima u našoj Galeriji i Studiju, a i sažet u pratećem deplijanu. Glavni protagonist je desetogodišnji Nino koji demonstrira kako se priprema glina i oblikuje model, prema kojemu se izrađuje gipsani kalup za izradu gipsanog odljeva. Gipsani odljev može poslužiti kao model za izradu brončane skulpture, ili se pak, u Ninovom slučaju bojanjem, izravno dovršava u gotovu skulpturu.

Uz to će posjetitelji još moći razgledati recentnu izložbu EMANUEL VIDOVIĆ – Izbor djela iz fundusa Galerije Emanuel Vidović, sudjelovati u taktilnoj i fotografskoj radionici te obići muzejsku čuvaonicu.

Dobro nam došli!

Voditelj GAA:
Božidar Pejković, viši kustos

Related Posts

Tags

Share This