Sekcija za tradicijsko rukotvorstvo

velj 27, 2015 by

Sekcija za tradicijsko rukotvorstvo

Matica umirovljenika grada Klanjca poziva sve zainteresirane umirovljenice i umirovljenika te sve građane da se uključe u rad Sekcije za tradicijsko rukotvorstvo. Sekcija se uz ugodno druženje okuplja svake srijede u vremenu od 09-11 sati na dječjem odjelu Gradske knjižnice. 
Uz kavu i čaj dva sata prođu u trenu uz razgovor, vezenje, štrikanje, heklanje (odabir prema vlastitoj želji)…Razmjenjuju se iskustva, mustre, ali i članovi sekcije podučavaju u onome što  najbolje znaju jedni druge. Želite li možda naučiti nešto iz tradicijskog rukotvorstva što dosad niste znali, ova je sekcija pravo mjesto za vas.
U ovo korizmeno vrijeme u planu su i radionice izrade pisanica, a prva je pod vodstvom Marije Antolić održana prošle srijede kada se radilo s voskom. Ukoliko će postojati interes, tematske radionice s mentorima održavat će se i subotom prijepodne.
Posebno se pozivaju svi koji pročitaju ove retke, a imaju neku dobru, originalnu ideju da je podijele sa Sekcijom i približe ono što rade i znaju s ostalima.
Sekcija će s vremenom dio izrađenih predmeta tijekom radionica izdvojiti kao svoj humanitarni prilog Zagorskoj ligi protiv raka.
Organizatori posebno napominju kako je članstvo u sekciji za sve besplatno, a nema ni obveze dolazaka svake srijede, već se možete uključiti kada vam to odgovara, odnosno kad ste u mogućnosti.
Sve što vam treba je dva sata vremena, malo dobre volje, želja za dobrim društvom i malo vune, konca, igle ili nešto slično čime i inače radite doma. Dobro došli.

Related Posts

Tags

Share This