Sedmi proljetni susreti u Klanjcu

tra 27, 2015 by

Sedmi proljetni susreti u Klanjcu

U Klanjcu su 24. i 25. travnja 2015. održani Sedmi proljetni susreti – stručni skup koji je okupio stručnjake i znanstvenike iz područja medicine, prirodoslovnih znanosti i turizma. Glavna tema ove je godine godine nazvana Promišljajmo zdravlje zajedno – prevencija i/ili liječenje, a na kraju drugog dana bile se predstavljene i dvije zanimljive zavičajne kulturološke teme.

Uspješni organizatori ovog dvodnevnog simpozija bili su Hrvatski liječnički zbor- Podružnica Krapinsko-zagorska sa sjedištem u Krapinskim Toplicama i Udruga „Korak po korak do zdravlja“ Klanjec. Skup je održan pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorska županije i Grada Klanjca, a organizacijsku potporu pružili su Kulturni centar i Gradska knjižnica Klanjec.

Na otvaranju u petak izlagače i slušatelje pozdravio je gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, dok je Sedme proljetne susrete otvorio župan Željko Kolar.

Stručni voditelj skupa bila je dr.med. Jasna Gmajnički, a uz nju moderatorice Skupa bile su  i dr.med. Nada Jačmenica i dr. med. Ljerka Narančik Gurović.
Stručni radovi sa Skupa objavljeni su i u Zborniku radova u nakladi organizatora. Zbornik se može nabaviti u Kulturnom centru Klanjec, a kao i svake godine Skup je bodovao i Hrvatski liječnički zbor.

Organizatori su na kraju prvoga dana kao dodatni program priredili zanimljiv scenski prikaz u kojem je autorica teksta dr.med. Nada Jačmenica na šaljiv način progovorila o odnosu liječnika i pacijenata, a uspješno su ga odglumile sama autorica i stručna voditeljica Jasna Gmajnički, uz veliku potporu članica Amaterskog dramskog kazališta Sveti Križ Začretje.

Ovogodišnji predavači i teme:
Jasna Gmajnički, dr.med. – DIABETES MELLITUS TYP 2 – KAKO GA SPRIJEČITI?
dr.sc. Dorotea Mück Šeler – SEROTONIN: VIŠE OD HORMONA SREĆE
Valentina Blažinčić, dr.med. – PROMOCIJA ZDRAVLJA I PREVENCIJA BOLESTI S ASPEKTA SPECIJALISTA FIZIKALNE MEDICINE I REHABILITACIJE
Silvano Prenc, dr. med. – CORDYCEPS SINENSIS U PREVENTIVI I TERAPIJI
Iva Milivojević, dr.med. – MULTIPLA SKLEROZA I REHABILITACIJA U HRVATSKOJ
prim. dr. sc. Ljubomir Radovančević, Vesna Lecher – Švarc, dr. med. – MENTALNA HIGIJENA – SPREČAVANJE DUŠEVNIH BOLESTI
prof.dr.sc. Mirna Flöegel Mršić – ZAKON ŽIVOTA OBVEZUJE ČOVJEKA
prof.dr.sc. Rade Knežević, Marina Barkiđija, mag.oec. – UTJECAJ KLIMATOTERAPIJE NA RAZVITAK ZDRAVSTVENOG TURIZMA GORSKOG KOTARA
Radovan Čepelak, dipl. ing, prof.dr.sc. Ankica Senta Marić, Damir Andabaka, dipl ing. – NESTALI ŠMIDHEN (SV. HELENA)
Mario Fučkar, dr. med. – ZNAČENJE IZOKINETIKE U PREVENTIVNOJ I REHABILITACIJSKOJ MEDICINI
mr.sc. Vesna Oršulić, Dino Pavoković, dr.med. – RADIONICA – PRIKAZ RADA GRUPE ZA PODRŠKU
prim. dr. sc. Ljubomir Radovančević, Alen Greš, dr. med. – PRIRODA KAO ČUVAR ZADRAVLJA
Nadica Jagarčec, prof. – dr. LUKA MARJANOVIĆ – MALI TABOR – OBITELJ KAVANAGH
prof.dr.sc. Ankica Senta Marić, Radovan Čepelak, dipl.ing., Damir Andabaka, dipl. ing. – ZNAMENITI KLANJČANI – HRVOJE IVEKOVIĆ

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This