Sedamnaest novorođenih Klanjčana kod gradonačelnika

lip 29, 2016 by

Sedamnaest novorođenih Klanjčana kod gradonačelnika

Gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek održao je ovog utorka, 28. lipnja 2016. na dječjem odjelu Gradske knjižnice Antuna Mihanovića još jedan prijem za roditelje novorođenih Klanjčana. Uz gradonačelnika i tajnicu Jelkicu Žigman, na zasigurno jednom od najljepših događanja koja se tijekom godine organiziraju u našem gradu, mališane su dočekale i v.d. ravnateljice knjižnice Mirjana Čelec, a iz Društva „Naša djeca“ Mirjana Smičić Slovenec i Jelena Bašić.

Zaželjevši roditeljima ponajprije puno zdravlja za njihove prinove, gradonačelnik je s puno veselja naglasio i brojku 17. Naime, u prvoj polovici rođeno je 14 malih Klanjčanki i Klanjčana, a na prijemu je bilo i troje roditelja čija su djeca rođena krajem prosinca prošle godine. Iako još uvijek mala, ova je brojka sasvim sigurno bolja od prijašnjih godina pa je za nadati se da će se, ako tako bude i drugoj polovici godine, loša demografska slika na području grada ipak malo popraviti.

Uz čestitke, roditelji su primili i financijsku potporu grada u iznosu od 1000,00 (za prvo dijete) i 2000,00 kn (za drugo ili slijedeće dijete), te prigodne poklone Gradske knjižnice i Društva „Naša djeca“.

Za financijsku pomoć roditeljima ovog je puta izdvojeno 27.000,00 kn iz gradskog proračuna.

Novorođeni:

Lovro Duk, Arsen Vlaisavljević, Matija Horvatin , Mia Gašpar, Noa Petrišić, Jakov Hrbud, Andrija Gašpar, Klara Babić, Luka Glogoški, Monika Antolić, Nadia Jambrešić, blizanci David i Sara Havrle, Leonardo Trupec, Jan Sušec (2015.), Ema Slavec (2015.) i Martin Filko (2015.).

Related Posts

Tags

Share This