SAVJETOVANJE O LEGALIZACIJI GRAĐEVINSKIH OBJEKATA

sij 11, 2012 by

Grad Klanjec u ponedjeljak, 16. siječnja 2012. godine s početkom u 18,00 sati u Gradskoj knjižnici ( dječji odjel) organizira savjetovanje-predavanje o postupku legalizacije nezakonito izgrađenih objekata (zgrada).

Savjetovanje-predavanje na koje se pozivaju svi zainteresirani građani održat će Ured za izradu tehničke dokumentacije potrebne za izdavanje rješenja o izvedenom stanju nezakonito izgrađenih objekata Zoning Grupa G.I.U. (Gospodarsko Interesno Udruženje) iz Zagreba sa strukovnim inženjerima iz područja geodezije, arhitekture i graditeljstva.

Na savjetovanju-predavanju detaljno će se objasniti odredbe Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (NN 90/2011). Tako će biti riječi o:
– postupanju sa nezakonito izgrađenim objektima (zgradama),
– postupku za izdavanje rješenja o izvedenom stanju za nezakonito izgrađene objekte i njihovoj legalizaciji,
– sadržaju tehničke dokumentacije koja je potrebna za podnošenje zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju,
– cijeni izrade tehničke dokumentacije koja je potrebna da bi se podnio zahtjev,
– posljedicama koje će imati oni koji ne legaliziraju svoje građevine i to prilikom prodaje, darivanja, nasljeđivanja, hipoteka,  osiguranja nekretnina.

Napominjemo da je zakonom utvrđeni rok 31. prosinac 2012. godine zadnji dan za predaju zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju za nezakonito izgrađene objekte (zgrade) i da se nakon isteka tog datuma zahtjevi više neće moći predavati.
Pozivamo stoga sve građane da iskoriste ovo savjetovanje-predavanje kako bi se detaljno informirali o koracima koje je potrebno poduzeti kako bi se legalizirale nezakonito izgrađene građevine.

Related Posts

Tags

Share This