Sastanak župana s gradonačelnicima i načelnicima

srp 5, 2021 by

Sastanak župana s gradonačelnicima i načelnicima

Gradonačelnik Zlatko Brlek prisustvovao je danas, 5. srpnja prvom sastanku koji je nakon lokalnih izbora župan Željko Kolar održao s načelnicima i gradonačelnicima s područja naše županije.
Na sastanku su predstavljene mogućnosti financiranja razvojnih projekata u budućem financijskom razdoblju 2021.-2027., nakon čega je uslijedilo predstavljanje Razvojnog sporazuma Sjever, kao i projekt izgradnje širokopojasne infrastrukture OptiX, ali i zbrinjavanje napuštenih i izgubljenih životinja s područja jedinica lokalne samouprave Krapinsko-zagorske županije u 2021. godini. Ujedno je predstavljen i projekt PVmax – fotonaponske elektrane na krovovima.

Župan Željko Kolar istaknuo je: „Današnji dnevni red bio je više orijentiran na razmjenu informacija o mogućnostima apliciranja na Europske fondove i načine kako koristiti sredstva u budućem financijskom razdoblju 2021.-2027. Dali smo informaciju vezanu uz Razvojni sporazum koji bi pet sjevernih županija trebalo potpisati s Ministarstvom regionalnog razvoja, odnosno Vladom RH. Dali smo informaciju o razvijanju daljnjeg tijeka i pripremi za natječaj za širokopojasni internet, informacije vezane za zbrinjavanje životinja, a ravnatelj REGEA-e Julije Domac predstavio je novi projekt koji je išao preko Europske komisije, a prisutni su dobili informaciju o mogućnostima izrade dokumentacije, apliciranja i provedbe projekata iz sektora obnovljivih izvora energije. Dogovorili smo da nastavljamo s projektom besplatnih radnih bilježnica za sve osnovnoškolce i osnovnoškolke s područja Krapinsko-zagorske županije, za što je Županija u proračunu za ovu godinu osigurala 1,4 milijuna kuna. Dogovorili smo da ću koordinacije sazivati barem jednom u dva mjeseca po cijeloj županiji. Pozvao sam kolegice i kolege da koriste usluge REGEA-e koja je koordinator i obavlja usluge besplatno, a tokom ljetnih mjeseci pojačati ćemo se kadrovski budući da smo dobili još neke europske projekte. Treća stvar je da budemo u jednoj dobroj koordinaciji i pokušavamo projekte za buduće natječaje grupirati po sektorima i gdje je god moguće da apliciramo. Županija je spremna neka prava prebaciti na gradove i općine, sve s ciljem da povučemo što više sredstava iz EU fondova“, rekao je župan Kolar.

Related Posts

Tags

Share This