SANACIJA KLIZIŠTA I JAČA STRUJA U GOLJAKU

stu 9, 2012 by

SANACIJA KLIZIŠTA I JAČA STRUJA U GOLJAKU

Na cesti L22031 Novi Dvori-Radakovo Županijska uprava za ceste KZŽ izvodi radove na sanaciji klizišta na dionici koja prolazi kroz klanječko naselje Goljak.
Kako nam je rekao Ante Martinolić, voditelj Odjela za građenje i izvanredno održavanje županijskih i lokalnih cesta, u okviru ovih radova sanirat će se dva klizišta, ali će se i proširiti kolnik u dužini od cca 500 metara sa sadašnih 2,5 m širine i to za 80 cm do 1 m, a sve kako bi mještani dobili što kvalitetniju i za promet sigurniju lokalnu cestu. Vrijednost ove investicije je 396.000,00 kuna, a nakon provedenog natječaja radove izvodi klanječka tvrtka Vrelej d.o.o.

U isto vrijeme u naseljima Goljak i Bratovski vrh traju radovi iz HEP-ovog programa za sanacije naponskih prilika. Od Alojza Makeka, voditelja Pogonskog ureda Elektre Zabok u Klanjcu saznajemo da se za poboljšanje napona struje gradi kabelska trafostanica i priključni srednjonaponski podzemni vod u dužini od 1600 metara. Izgrađuje se 750 metara nove, dijelom podzemne, a dijelom nadzemne mreže, a postojeća se djelomično popravlja.  Investitor ovih radova vrijednih 750.000,00 kuna je Hrvatska elektroprivreda, a provodi ih Odjela za građenje Elektre Zabok. Na ovaj će se način riješiti višegodišnji problemi kućanstava u spomenutim naseljima s preslabom strujom, a ako vremenske prilike narednih dana neće ometati izvođenje radova planiran je  njihov završetak do kraja godine.

U Goljaku smo razgovarali i s Mirkom Lunkom, predsjednikom Gradskog vijeća Grada Klanjca, ali i mještaninom ovog naselja koji je podijelio s nama svoje i zadovoljstvo svojih susjeda zbog trenutnih radova. Istaknuo je kako 30 godina čekaju na poštenu cestu i konačno su nakon brojnih molbi i inicijativa te puno strpljenja dočekali gradnju u mandatu koalicijske gradske vlasti SDP-a i ZDS-a. Stanovnici su zadovoljni, a posebno ih veseli što će i njihova kućanstva konačno dočekati napon struje od koji godinama plaćaju i što će prestati problemi s kućanskim aparatima i poljoprivrednim strojevima priključenim na električnu mrežu.

Gradonačelnik Željko Kolar vrlo je zadovoljan što su ove dvije dugoočekivane investicije krenule u ovom dijelu gradskog područja. Prema riječima gradonačelnika svrha i cilj im je poboljšati uvjete i kvalitetu života mještana i u manjim seoskim naseljima te se nada da su ovakve investicije konkretan način da se što veći broj stanovnika zadrži i u malim sredinama poput Goljaka ili Bratovskog Vrha.

Related Posts

Tags

Share This