Samostalna izložba Adrijane Čelec

svi 9, 2015 by

Samostalna izložba Adrijane Čelec

U okviru programa obilježavanja Dana grada Klanjca u petak, 8. svibnja 2015. u Izložbenoj dvorani Gradske knjižnice “Antun Mihanović” otvorena je druga samostalna izložba slika Klanjčanke Adrijane Čelec.
Studentica četvrte godine Akademije likovne umjetnosti u Zagrebu predstavila se publici tematskom izložbom Srce grada kojom sa sedamnaest svojih radova nudi pogledu likovne publike svoj slikarski doživljaj rodnog grada.
Na otvorenju izložbe autoricu je predstavila Snježana Horvatin, ravnateljica Kulturnog centra Klanjec istaknuvši, između ostalog, kako je sigurno da Klanjčani uz ovakva događanja u svom gradu osjećaju posebno uzbuđenje jer ona dokazuju da u mjestu koje se iznimno ponosi svojom poviješću i danas žive mladi, kreativni ljudi koji, svaki na svoj način, stvaraju bolji život u njemu.
Izložbu je otvorio klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek, a uz izložbu prikazan je i kratki film koji je autorica snimila. Interesantno se odlučila pokazati sve ceste koje iz različitih pravaca vode u srce grada, koje joj je pak glavna slikarska inspiracija. U filmu se moglo čuti da ova mlada, nadarena umjetnica ne samo da ima slikarski talenat, već i da jako lijepo pjeva. U glazbenom programu nastupio je Igor Siročić, a izložba ostaje otvorena do 8. lipnja 2015.

Related Posts

Tags

Share This