11. Sajam zdravlja KZŽ održan u Klanjcu

tra 10, 2017 by

11. Sajam zdravlja KZŽ održan u Klanjcu

U petak, 7. travnja 2017. godine u Klanjcu je održan 11. Sajam zdravlja Krapinsko-zagorske županije. Povodom Svjetskog dana zdravlja organizirale su ga i ove godine patronažne sestre Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije. Moto ovogodišnjeg Sajma zdravlja bio je „Zajedno do zdravlja“, a poruke Sajma bile su: Zajedno u trudnoći, Promicanje dojenja, Živjeti zdravo od malena, Piramida zdrave hrane, Prevencija kardiovaskularnih bolesti, Duhovnom izgradnjom do tjelesnog zdravlja, Prevencija kroničnih nezaraznih bolesti, Pružanje hitne medicinske pomoći, Rano otkrivanje karcinoma i Život u kapljici vode. U ime pokrovitelja okupljene zdravstvene djelatnike, srednjoškolce, članove civilnih udruga, ali i brojne posjetitelje pozdravila je zamjenica župana Jasna Petek istaknuvši kako je važno da se u prevenciju uključuju ne samo zdravstvene, već i odgojno-obrazovne institucije i udruge građana. Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek izrazio je zadovoljstvo što se Sajam u Klanjcu održava već po drugi put te naglasio kako Grad Klanjec brine o zdravlju svojih građana i to već od najmlađe dobi. Tako se u dječjem vrtiću spremaju zdravi obroci, a škola će uskoro dobiti i novu konvekcijsku pećnicu upravo iz tog razloga. Veliku ulogu u prevenciji imaju i brojne aktivnosti udruge “Korak po korak do zdravlja”.
Sajam zdravlja posjetio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je istaknuo: „Posebno mi je drago da su danas osim srednjoškolaca, koji su bili aktivno uključeni, Sajam zdravlja posjetili i učenici osnovnih škola te polaznici vrtića, jer važno je poruke o važnosti očuvanja zdravlja te zdravog načina života usađivati od malih nogu“, rekao je župan Kolar. Sajam je posjetila i predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki.
Brojni edukativni drugi sadržaji, promotivni tiskani materijali, pripremljeni zdravi obroci, vježbanje, savjeti bili su na raspolaganju posjetiteljima tijekom cijelog prijepodneva  na desetak promotivnih štandova. Među njima bio je i onaj klanječke Udruge za promicanje zdravlja “Korak po korak do zdravlja”.
Oko 10:00 sati u program Sajma uključila su se svojim zanimljivim, zabavnim, ali i edukativnim programom i djeca iz Dječjeg vrtića “Kesten” te učenici prvog razreda Osnovne škole Antuna Mihanovića Klanjec.

Related Posts

Tags

Share This