SA SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA

srp 5, 2010 by

Posljednja, 7. po redu sjednica Gradskog vijeća Grada Klanjca održana je u četvrtak, 29. lipnja 2010. godine. Uz donošenje odluka koje možete u cjelosti naći na ovim stranicama, na dnevnom redu bila su i izvješća o radu za 2009. godinu “Zelenjaka” d. o. o.  te Vatrogasne zajednice grada Klanjca.
Nakon provedenih natječaja, Gradsko vijeće imenovalo je i dvije ravnateljice gradskih ustanova. Za ravnateljicu Dječjeg vrtića “Kesten” imenovana je Stela Mlinarić, a za ravnateljicu Gradske knjižnice i čitaonice Antun Mihanović Maja Vukina Bogović. Imenovane ravnateljice jedine su se i javile na raspisane natječaje te udovoljavaju potrebnim uvjetima.
Usvojene su i prve ovogodišnje izmjene gradskog proračuna. Planirano ulaganje u gospodarsku zonu povećano je s 400.000 kuna na 500.000, a za 67.500 kuna povećana je i stavka za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju javne rasvjete. U prihodovnoj strani otvorena je nova stavka za otkup bivših javnih putova. Naime, kako bi građani mogli katastarski i gruntovno srediti svoje vlasništvo, a riječ je uglavnom o dvorištima kuća, žele od grada otkupiti zemljište nekadašnjih javnih putova. Očekuje se da bi se na taj način mogao ostvariti prihod od 100.000 kuna. Za svako pojedino naselje tražit će se i stručna procjena Porezne uprave na temelju koje će se odrediti cijena po četvornom metru.
Proračun Grada Klanjca nakon I. izmjene možete u PDF formatu otovriti u rubrici DOKUMENTI.

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply