Večer s Ružicom Pečenjak

pro 2, 2015 by

Večer s Ružicom Pečenjak

Kulturni centar Klanjec u suradnji s Gradskom knjižnicom “Antun Mihanović” i Ogrankom MH Klanjec priredio je još jedan susret s poetskim zapisima naše drage sugrađanke gđe Ružice Pečenjak i to u petak, 27. studenog 2014.  u prostoru knjižnice.

U romantičnoj atmosferi uz svijeće i čajanku, autorica je predstavila svoje pjesničke i dnevničke zapise pod nazivom “Zahvalnost zavičaju, IV. dio”. Njezine “pjesmice”, kako ih  iz milja zove, ove su godine nadahnuto čitale Paula Kosić, Monika Prekrat i Jelena Prekratić. A uz autoricu tekstove je čitala i Snježana Horvatin.

Ovogodišnji susret s gđom Ružicom Pečenjak koja već desetljećima vrijedno zapisuje svoje intimne zapise bio je obogaćen i autoričinim putopisnim zapisima iz Japana. Pa ako je nekog iznenadila pojava autorice u tradicionalnoj japanskoj odjeći na početku večeri, kasnije je otkriven i razlog. Iz prve smo ruke imali tako priliku čuti ponešto o japanskim običajima, znamenitosti, ali i svakodnevnom životu dalekih nam Japanaca.

Treba svakako istaknuti da su pjesnička druženja s gđom Ružicom Pečenjak započela prije nekoliko godina kao pokušaj Ogranka MH Klanjec da publici približi stvaralaštvo svojih članova, što se pokazalo vrlo dragocjenim i poticajnim, a predsjednik Ogranka Nikola Filko zahvalio je autorici na lijepoj večeri te članicama na kolačima.

Zanimljiv odabirom glazbenog programa Igor Siročić svojim vokalom i gitarom poveo je posjetitelje u boemski svijet jednog Tina Ujevića, pjesničku čaroliju Dobriše Cesarića ili pak u oporost jednog Šerbedžije. Bio je to program za istinsko uživanje u glazbi.

Related Posts

Tags

Share This