S Pinklecom obilježavamo Europski tjedan mobilnosti

ruj 14, 2014 by

S Pinklecom obilježavamo Europski tjedan mobilnosti

Ekološka udruga „Japica“ Klanjec, Udruga „Korak po korak do zdravlja“ i PINKLEC NA RAME I PUT POD NOGE pozivaju sve naše sugrađane na obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti/kretanja u razdoblju od 16. do 22. rujna 2014. godine, aktivnostima poput vožnje biciklima ili uređenje svojih okućnica, šetnje-eko stazom, putem Seljačke bune do Cesargrada, od raspela do raspela, dolinom Sutle..

ZAJEDNIČKO PJEŠAČENJE PINKLECA ODRŽAT ĆE SE 20. RUJNA 2014. g. /subota/ u 15 SATI s Trga Antuna Mihanovića do Kapele Sv. Filipa i Jakova

22. rujna naše limene ljubimce ostavimo u garaži i na taj način obilježimo Europski dan bez automobila!

Najraširenija manifestacija posvećena održivoj mobilnosti po trinaesti put održat će se u razdoblju od 16. do 22. rujna. Ovogodišnjim sloganom koji glasi ‘Naše ulice, naš izbor’ želi se ukazati na utjecaj građana na oblikovanje javnih prostora.
Europski tjedan mobilnosti manifestacija je u organizaciji Europske unije, Environment DG, s ciljem da se potakne javna svijest i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova. Na poseban način se potiču mjere usmjerene smanjenju zagađenja okoliša, promoviranju sredstva javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza u gradovima. O važnosti i veličini ove manifestacije u europskim razmjerima najbolje svjedoči činjenica da je u obilježavanje ove manifestacije danas aktivno uključeno više od 2000 europskih gradova.

Related Posts

Tags

Share This