S GFUK-om nam dolaze Ecija Ojdanić i Frano Mašković

ožu 27, 2024 by

S GFUK-om nam dolaze Ecija Ojdanić i Frano Mašković

S ovogodišnjim GFUK-om po Zagorju u Klanjec nam još jednom stiže Kazalište Moruzgva i to s romantičnom komedijom “NIŠTA IM NEĆE BIT´” koja je osvojila srca publike diljem Hrvatske.

Rezervirajte na vrijeme svoju ulaznicu za 11. travnja 2024. /četvrtak/ 20:00 sati/ Velika dvorana Grada Klanjca!

IGRAJU: Ecija Ojdanić i Frano Mašković

Ova komedija Tanje Mravak, koju podjednako hvale i kritika i oduševljena publika, nudi smijeh i emocije, a Ecija Ojdanić i Frano Mašković briljiraju u glavnim ulogama predstave čija se tematika odnosi na brak i suživot supružnika nakon odlaska djece iz roditeljskog doma.

Jedna prosječna obitelj, jedan dug brak, jedna zabrinuta majka, jedan slobodouman otac i na kraju dana, jedna dugogodišnja ljubav pred krizom. Kako blisko i poznato svima!

Ništa im neće bit’ priča je o praznom gnijezdu, kući iz koje su otišla djeca koja to više nisu, a roditelji se odjednom nalaze sami, jedno pred drugim, prije nego jedno do drugog. Nada, supruga i majka i dalje snažno osjeća djecu, intenzivnom brigom prvenstveno. Ponekad ta briga prelazi u paniku, ponekad u patetiku, a najčešće u smiješne pokušaje kontrole. Dragan, suprug i otac, potpuno drugačije doživljava praznu kuću, vidjevši u tome mogućnost konačno se posvetiti sebi, supruzi i svim stvarima i hobijima koje je odlagao. Uviđajući jedno kod drugog drugačiji doživljaj, međusobno se optužuju i suštinski ne razumiju. Čak i kad su fizički zajedno, nisu prisutni u zajedništvu. Suprugova nastojanja da se zbliže i zajednički provode aktivnosti Nada odbija pravdajući se uvijek brigom za djecu. Novonastali nesklad pokušat će u niski smiješnih i tužnih situacija prevladati i dovesti sebe u neki novi supružnički balans, otpuštajući polako (a majka i nevoljko i uplašeno) djecu da žive svoje ispunjene i samostalne živote. – Tanja Mravak (autorica)

 
Ulaznice po cijeni od 2 € možete kupiti u Kulturnom centru/Gradskoj knjižnici Klanjec do srijede 10. travnja ili na ulazu u dvoranu pola sata prije predstave.
Informacije i rezervacije: Tel. 550 235, 551 002, 098 460 247

Related Posts

Tags

Share This